După o lună de la numire Maria Feroiu – a aflat că e incompatibilă la Pieţe Prest

Mintea de pe urmă. Şedinţa Consiliului Local din data de 19 septembrie a.c. a fost una a revocărilor, toate cele trei hotărâri aflate pe ordinea de zi fiind redactate sub incidenţa infracţiunii de abuz în serviciu.

Executivul Râmnicului a decis în data de 9 august a.c. numirea Mariei Feroiu, director executiv al Direcţiei Dezvoltare Locală, în calitatea de administrator provizoriu al societăţii Pieţe Prest SA până la găsirea unui titular.

După o lună de zile, primarul Mircia Gutău a înţeles că decizia luată a fost ilegală şi a întrunit CL în şedinţă extraordinară pentru revocarea hotărârii prin care a numit-o în această funcţie.

Primarului Râmnicului i-au trebuit 29 de zile lucrătoare să priceapă că numirea unui funcţionar public în fruntea unei societăţi din subordinea Primăriei contravine legii. În data de 5 septembrie, cam târziu am putea spune, Maria Feroiu, funcţionar public cu vechime al Primăriei Râmnicului, s-a autosesizat şi a solicitat înlocuirea sa din funcţia de administrator provizoriu al SC Pieţe Prest SA pentru evitarea „unui posibil conflict de interese” așa cum este definit de art.79 din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

Pentru evitarea unor probleme care l-ar putea trimite la DNA, actual edil al Râmnicului şi-a făcut un obicei din delegarea unor atribuţii către directorii Primăriei sau către viceprimari, o procedură la fel de riscantă deoarece respectivii ar putea fi încadraţi la  grup infracţional dacă deciziile luate au iz penal. În acest caz… nimeni nu scapă.

Primarului Mircia Gutău îi este la fel de greu să accepte şi faptul că în prezent chiar şi agrafele de birou se cumpără tot pe… SEAP, un site foarte puţin folosit în acest mandat.

Dar de frica DNA se va intra în normalitate, cât de cât, şi la Primăria Râmnicului.

Un comentariu la „După o lună de la numire Maria Feroiu – a aflat că e incompatibilă la Pieţe Prest

  • 27 septembrie 2016 la 12:01
    Permalink

    Puscariasul penal e învățat tot să facă șmecherii nu e învățat cu seap ca de pe seap nu -i iese lui nimik😂😂😂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *