Mirajul Oltului înghite încă 6 milioane… degeaba

8 milioane de euro aruncaţi pe un proiect refuzat de beneficiarul de drept – primăria Călimăneşti. Proiectul Mirajul Oltului a demarat în data de 10 decembrie 2012 şi trebuia finalizat în august 2014 dar nu a fost să fie… Consiliul Judeţean Vâlcea se va îndatora, din nou, pentru un proiect pe care Primăria Călimăneşti refuză să-l administreze.

Consiliul Judeţean Vâlcea se împrumută, din nou, de această dată cu 5.550.000 lei, pentru proiectul „Mirajul Oltulu – extinderea infrastructurii turistice de agrement a staţiunii Călimăneşti-Căciulata”. Perioada de rambursare este până la 20 de ani cu posibilitatea rambursării anticipate.

Conform Ordinului 532/2016, Vâlcea are dreptul să contracteze două împrumuturi, pentru reabilitarea şi modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea şi pentru „Mirajul Oltului”. Ultimul a înghiţit şi înghite sume astromice fără şansa recuperării învestiţiei.

„Potrivit ultimei situaţii de lucrări transmise, firma constructoare, SC Protectchim SRL, necesarul pentru finalizarea lucrărilor la ajunge suma de 5.486.606, 77 lei, inclusiv TVA, la care se adaugă 27.000,00 lei, reprezentând restul în cadrul contractelor de servicii (audit şi promovare), precum şi cotele legale în sumă de 46.000,00 lei. Suma va fi suportată din bugetul propriu al judeţului Vâlcea.”

Proiectul „Mirajul Oltului”, un proiect destinat relansării turismului în staţiunea Călimăneşti-Căciulata a fost evaluat la 8 milioane de euro, jumătate din acesată sumă a fost alocată de UE, restul va fi suportat de Consiliul Judeţean Vâlcea care trebuie să investească 4,6 milioane de euro, sumă în care intră şi partea ce trebuia plătită de Primăria Călimăneşti.

Primarul Florinel Constantinescu a declarat că nu îşi asumă acest proiect şi nu vrea să fie beneficiarul lui, că nu-l va prelua în administrare pentru că este foarte prost făcut.

„N-am vrut să-l preiau pentru că ştiam că la noi proiectele sunt făcute foarte prost, că şi acesta va avea vicii de proiectare. Şi aşa a fost. Din cele cinci piscine doar una e cu apă geotermală, restul sunt cu apa livrată de CET Govora. Toate piscinele din oraş sunt pe apă naturală geotermală eu trebuie să dau o gramadă bani pe de apa la chiuvetă livrată de  CET. Toată lumea vine pentru apa geotermală şi eu le dau apă de la chiuvetă. Nu mai spun de restul lucrărilor, au distrus parcul vechi şi au pus în loc ce se vede. Să şi-l administreze singuri. E proiectul lor şi mi se pare normal să şi-l însuşească”, a declarat primarul într-o emisiune TV.

Constantinescu consideră un eşec acest proiect, de genul celui de la Seaca, şi nu vrea să fie făcut responsabil nici pentru sumele cheltuite, nici pentru imposibilitatea recuperării banilor din activităţile propuse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *