Oprea vrea să se reia votul, dar nu se mai poate

Gabriel Oprea cere ca votul din Senat, în cazul său, să fie repetat. Fostul ministru de Interne a depus deja o cerere, către președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, pe acestă temă.

Anunțul a fost făcut în această dimineață, chiar de Gabriel Oprea pe pagina sa de facebook.

”Am depus astăzi cererea către Președintele Senatului. Nu a fost și nu este intenția mea să fug de Justiție. Însă ceea ce se întâmplă cu acest dosar nu este în regulă. Vreau dreptate pentru Bogdan Gigină, dar dosarul acesta nu pare a fi despre dreptate, ci despre răzbunări și răfuieli cu substrat politic”, a punctat Oprea.

Joi, în jurul orei prânzului, tot pe pagina de facebook, Gabriel Oprea spunea că a ”greșit când le-a cerut colegilor să voteze împotriva cererii DNA pentru începerea urmăririi penale”.

”La primul dosar am cerut colegilor sa voteze cererea DNA pentru începerea urmăririi penale. Acum am cerut colegilor să voteze împotriva și poate că am greșit. Mulți mi-au reproșat că vreau să fug de Justiție, deși nu e deloc așa. (…) Știu în egală măsură că acest dosar ridică prea multe semne de întrebare și nu pot să le trec cu vederea. Dacă ați fi în locul meu, cum ați proceda? Ați accepta orice acuzație, oricât de aberantă, și ani întregi de procese pentru suspiciuni inventate? Ați accepta sa vi se spună că ați ucis un om deși nu ați avut absolut nicio legatură cu vreuna din cauzele accidentului?”, a mai spus fostul ministru.

Vicepreşedintele Senatului, social-democratul Ioan Chelaru, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că indiferent cine cere reluarea votului în cazul Oprea, acest lucru nu se poate întâmpla, sugerând că singura soluţie pe care o mai are Gabriel Oprea este demisia din Parlament.

”În actualele prevederi ale Constituţiei, legii răspunderii ministeriale şi regulamentului Senatului, cele trei acte normative care sunt aplicabile în speţă, nu avem niciun motiv şi nu există nicio prevedere care să determine reluarea unui vot definitiv, al cărui rezultat a fost consfinţit printr-o hotărâre, negativă, e adevărat, cum a cerut Curtea Constituţională, în speţa Şova, care este şi publicată în Monitorul Oficial. Subiectul este, din punctul meu de vedere, închis”, a declarat vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru, membru al Comisiei juridice, citat de agenția de presă.

Citiți și:

Protest anti-Oprea: DNA să vina să vă ia! Nu vă mai votam!

Oprea a scăpat de DNA cu ajutorul ”fraților”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *