Potrivit primarului Viorel Radi, în scurt timp la Buneşti se va implementa Programul POCU, în care vor fi incluse circa 50 de familii

Actualmente, primarul comunei Buneşti, Viorel Radi lucrează la proiectul de extindere a canalizării din localitate, proiect ce este finanţat din bani europeni. Săptămâna viitoare va fi gata documentaţia după care vor urma paşii legali necesari pentru implementarea acestui proiect.

25.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri

La Buneşti urmează a se implementa un alt proiect denumit Programul POCU (Program Operaţional cu Capital Uman) 2014 – 2020. În proiect vor fi incluse un număr de circa 50 de familii. Proiectul presupune ca şi copiii din Buneşti să primeasă o masă gratuită în timpul şcolii la valoarea de 17 lei de copil. Vor beneficia de acest proiect un număr de 209 copii. Aceştia au obligativitatea ca în afara orelor de curs să participe la diferite activităţi şcolare, pentru acest lucru urmând a primi în plus cîte 150 lei. De asemenea, un număr de 40 de persoane ce participă la cursuri pentru diferite meserii  vor beneficia de suma de 25.000 de euro pentru a deschide o afacere. Obligativitatea este ca aceştia să angajeze minim un om (se pot angaja pe ei înşişi) şi să menţină afacerea timp de minim 6 luni de la finalizarea proiectului. De menţionat că aceştia nu pot iniţia o afacere în domeniul agricol.

Grădiniţă nouă la Buneşti

Administraţia publică a comunei Buneşti nu rămâne indiferentă la problemele counităţii, în special atunci când e vorba de copii. Astfel, primarul Viorel Radi vrea să construiască o grădiniţă nouă pentru copii din localitate.  Deja s-a eliberat autorizaţia de construire a clădirii, urmează a se da ordinul de începere a lucrărilor. Radi spune că pentru a se urgenta efectuarea acestor lucrări, în primă fază vor fi alocate fonduri din bugetul local al localităţii, aceste fonduri urmând a fi suplimentate cu banii ce vor veni de la bugetul de stat.

Rommi nu-şi plătesc amenzile

O altă problemă cu care se confruntă prmarul Viorel Radi la Buneşti este cea referitoare la numărul mare de amenzi pe care cetăţenii de etnie rommă o au şi nu le-au plătit. Este vorba de circa 3 miliarde lei vechi (per total) acestor amenzi li se adaugă şi impozitele pe care, de asemenea, aceştia nu le plătesc. „Mai nou, aceştia au găsit o metodă de a ne păcălii. Îşi schimbă domiciliul în alte localităţi, astfel că nu mai ai tu, primărie, posibilitatea de a-i constrânge, într-un fel, să-şi plătească dările”, mai spune Radi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *