Protest anti-Oprea: DNA să vina să vă ia! Nu vă mai votam!

Peste 2.000 de persoane au protestat aseară în fața Senatului România faţă de decizia parlamentarilor de a respinge cererea DNA de urmărire penală a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea. Senatorii s-au opus urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, cerută de DNA în dosarul polițistului Bogdan Gigină.

Protestatarii au blocat timp de câteva zeci de minute Calea 13 Septembrie. Protestul s-a încheiat fără incidente, informează Mediafax.

Oamenii au scandat împotriva fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, a parlamentarilor, dar şi a partidelor şi au adus pancarde cu mesaje precum „Nu Imunitate!”, „73 de indolenţi apără un impostor”, „Vrem dreptate”, „Alături de familia Gigină” sau „Egalitate în faţa legii”.

Proteste au avut loc în mai multe orașe mari din țară

La Cluj, aproximativ 200 de persoane s-au strâns în Piaţa Unirii.  ”Nu este un protest politic, nu sustinem niciun partid si ne dorim o clasa politica mai responsabila”, a declarat unul dintre protestatari.

La Craiova, în Piaţa Mihai Viteazul circa 20 de persoane au protestat, iar la Iași, în Piața Unirii s-au strâns peste 60 de peroane.

În Timișoara, în Piața Operei, peste 100 de persoane au participat la protestul împotriva fostului vicepremier Gabriel Oprea și a parlamentarilor.

Alte proteste au avut loc și la Constanţa, Galați și Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *