Un vis mai vechi al primarului Gheorghe Dumbravă prinde contur: la Stoeneşti, în scurt timp, va începe proiectul de alimentare cu apă şi canalizare

Un vis mai vechi al primarului Gheorghe Dumbravă ncepe să prindă contur. Astfel, administraţia publică a comunei Stoeneşti a pus pe SEAP proiectul pentru alimentarea cu apă a localităţii şi canalizare.

Proiect implementat pe Măsura 7.2

Proiectul va fi implementat cu bani europeni, pe Măsura 7.2, și prevede alimentarea cu apă și canalizare a satelor Piscu Mare, Neghineşti, Deleni şi Gruiu, pe o lungime de 11 kilometri. „Când am venit la conducerea primăriei Stoeneşti, în anul 2012, aici nu se introdusese nici măcar un metru de reţea de alimentare cu apă sau canalizare. Din acest punct de vedere suntem în urmă faţă de alte localităţi. De altfel, pentru mine a fost surprinzător faptul că, în masterplanul judeţului, se regăsesc comune care nu mai au nevoie de lucrări pentru apă şi canalizare, iar noi, deşi avem nevoie de acest lucru am fost scoşi, nu ştiu pe ce considerent, din acest masterplan”, spune edilul de la Stoeneşti.

Continuă asfaltările la Stoeneşti

În paralel, Dumbravă vrea să măderrnizeze şi să asfalteze, acolo unde e cazul, patru kilometri de drumuri de interes local. E vorba de un drum în Piscu Mare (1 km), unul pe ruta Dobriceni – Valea Rea, Dealul Cacovei (în lungime de 1,850 km) şi un alt drum pe ruta Bârlogu – Mogoşeşti (în lungime de 3,1 km). Pe OG 28 se vor astfalta, la Stoeneşti, alţi 4 km de drumuri în satele Piscu Mare, Bîrlogu, Stoeneşti şi Mogoşeşti. Pe „calamităţi”, localitatea condusă de Gheorghe Dumbravă a primit suma de 7 miliarde lei de la guvern pentru lucrări în consecinţăSe vor reabilita, în urma ploilor din iunie, anul acesta, circa 2,5 km de rigole şi vor fi balastrate unele drumuri de interes local, în lungime de circa 7 km.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *