Cu patru goluri și o pasă de gol, Florin Costea a câștigat de unul singur meciul CSM-ului (5-2) cu Metalul Reșița

Meciul din Zăvoi, CSM Rm. Vâlcea – Metalul Reșița a dovedit încă o dată, dacă mai era nevoie, valoarea incontestabilă a ”briliantului” Florin Costea. Vâlceanul a făcut ce-a vreut cu apărarea grupării patronate de fostul finanțator al Vâlcii, Cătălin Rufă, reușind să înscrie de 4 ori. În plus, Florin Costea a dat și un asist (pasa de gol) pentru prietenul lui Mihai Dina, astfel că scorul final, 5-2 pentru gazde a consfințit o victorie categorică și alte trei puncte pentru Vâlcea luate cam de unul singur de Florin Costea.

”Briliantul” Vâlcii și-a făcut datoria

Recitalul de golul al vâlceanului a început încă din minutul 12. Costea deschide scorul cu un șut plasat de la 20 de metri. Imediat vine reacția grupării care-și joacă meciurile de acasă la Snagov: 1-1, după reușita lui Oancea. Acesta avea să fie scorul pauzei. În minutul 67, Vâlcea preia conducerea: Gol Florin Costea, după o pasă primită de la Bebe Vasile. Două minute mai târziu vine golul 3 al gazdelor. Un contraatac purtat de Fl. Costea, pasă decisivă la Dina care șutează din interiorul careului mare fără speranțe pentru portarul oaspeților. În minutul 78, trupa lui Rufă reduce din diferență. Marcator Skraparas, cu un șut plasat din 12 metri la colțul lung. Cele două golri ale lui Florin Costea, marcate în minutele 86 și 88, au risipit orice îndoială în privința învingătoarei. CSM-ul ia 6 puncte din ultimele două partide (victorii la Brăila și acasă cu Reșița – Snagov și urcă pe locul 11, cu 12 puncte. Etapa viitoare, vâlcenii merg la Mioveni pentru meciul cu echipa antrenată de fostul tehnician din Zăvoi, Alexandru Pelici.

Florin Costea: ”Mă simt bine acasă, mă antrenez la Vâlcea de 10 luni”

Deși a jucat doar două meciuri, la Brăila și acasă cu Reșița, Florin Costea are deja 5 goluri marcate. Cu Reșița, Costea senior a făcut spectacol: patru goluri, o pasă e gol și o bară. ”Sunt bucuros că sunt pe teren şi joc după un an de absenţă. Am avut o accidentare care m-a ţinut şapte luni departe de teren, dar m-am antrenat în fiecare zi, am venit zilnic la stadion, am făcut alergări sau sală, am fost serios şi acesta este secretul revenirii mele. Joc acasă după mulţi ani, în faţa prietenilor, familiei. Este o mare plăcere, mă bucur că a ieşit bine, am câştigat trei puncte importante, dar mă bucur şi pentru că am marcat. Mă simt bine acasă, mă antrenez la Vâlcea de 10 luni. Cât timp joc aici, sper să avem rezultate cât mai bune, îmi doresc să câştigăm fiecare meci şi să ajungem în faţă. Orice este posibil, îmi doresc să înaintăm cât mai mult în clasament.  zis demult că vreau să mă retrag la Vâlcea, dar nu credeam că mă întorc aici aşa devreme. La Vâlcea sau la Craiova, dar Universitaea unde am jucat eu nu mai există. Îi mulţumesc domnului preşedinte Lucian Munteanu că m-a ajutat în această perioadă foarte grea, m-a acceptat la echipă şi am fost zilnic la antrenamente. În promisesem domnului Munteanu că îmi închei carieră aici, dar viaţa îţi oferă surprize şi am revenit mai devreme decât credeam. O să revin şi la finalul carierei, peste 3-4 ani!”, a declarat, la final, Florin Costea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *