În această perioadă, cu participarea a circa 170 de sportivi, orașul Brezoi găzduiește Campionatul Național de box pentru tineret

În perioada 25 – 30 septembrie, profesorul Marius Băluţă organizează, la Sala Sporturilor Brezoi, Campionatul Naţional de box pentru tineret. Cu acest prilej, la Brezoi vor juriza 20 de arbitri din România, 2 din Ungaria, 2 din Republica Moldova şi 1 din Israel. Clubul Sportiv Școlar Rm. Vâlcea intră în competiție cu doi sportivi, Andrei Udubașa și Ionuș Ciuma, ambii antrenați de prof. Marius Băluță. La conferința de presă ce a avut loc înaintea startului competiției au fost prezenți primarul orașului Brezoi, Robert Shell, vicepreședintele Federației Române de Box, Silviu Mureșan și directorul DJST Vâlcea, prof. Bogdan Marinescu.

Silviu Mureșan: ”Suntem deschiși pentru orice colaborare cu autoritățile locale”

”Sunt convins că o astfel de competiție promovează această zonă, nordul județului și orașul pe care îl conduc. Mă bucur că putem organiza mai multe activități sportive la Brezoi. De curând am organizat cursa ciclistă devenită tradițională, acum găzduim o competiție de nivel național”, a spus primarul orașului Brezoi, Robert Shell. ”Noi, Federația Română de Box suntem deschiși pentru orice colaborare cu autoritățile locale. Avem, aici, la Brezoi, două acțiuni sportive, Campionatul Național e box dar și examenul de categorie (o stea) pentru arbitri de box care au posibilitatea, apoi, să jurizeze la competiții europene. . Lectori, pentru cursanţi, sunt secretarul general AIBA, Mark Boseli (Canada) şi preşedintele Federaţiei de Box din Canada”, a spus și vicepreședintele FR Box, Silviu Mureșan. ”Felicitări domnului profesor Marius Băluță pentru că a ales Brezoiul pentru acest turneu. Aici se poate face și o selecție. Sunt doar 170 de sportivi, plus ceilalți oficiali, care aduc venituri la Brezoi, plătesc și cazare și masă, plus ce mai cumpără de aici. E bine că la Brezoi se vede că nu moare sportul”, a declarat și directorul DJST Vâlcea, profesorul Marius Băluță.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *