Micii întreprinzători din România au primit o lovitură mortală din partea Parlamentului

Cifrele din formula de calcul a impozitului specific pentru hoteluri, baruri și restaurante, programat să fie introdus din prima zi a anului viitor, au fost schimbate pe ultima sută de metri în Parlament, înainte de votul final. În noua formă, comparată cu formula adoptată inițial, valorile aferente coeficientului de sezonalitate pe orașe, sate și stațiuni turistice au fost reduse, iar cele legate de rangul localității au fost ridicate.

În această nouă formă, proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților, care este decizională, și urmează să fie promulgat de președinte, care nu mai poate întoarce documentul spre o nouă reexaminare. Astfel, noul impozit va fi introdus, în această formă, din prima zi a anului viitor.

În urmă cu o săptămână, senatorii au reaprobat proiectul care introduce acest impozit fără să ia în calcul nicio observație a președintelui Klaus Iohannis. Pentru a fi introdus, proiectul mai trebuie reaprobat și de către deputați, șeful statului nemaiavând acum posibilitatea să respingă proiectul.

Înainte de a-l vota în plen, deputații au introdus însă modificări, schimbând cifrele folosite la stabilirea impozitului.

Proiectul de legeintroduce, de anul viitor, un impozit specific pentru firmele din domeniul turistic, hotelier, restaurante, baruri și alimentație publică.

În vară, președintele Klaus Iohannis a cerut însă Parlamentului să reexamineze acest proiect, invocând faptul că firmele care vor avea de plătit un impozit mai mare se vor îndatora, ar putea apela la evaziune fiscală sau chiar ar putea fi închise.

cabana-vanatorilor-restaurant1

Tabelul inițial de calcul: tabel

 

Tabelul modificat acum în Parlament:

tabel2

 

 

Sursa: PROFIT.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *