Dican schimbă „fața” River Plaza Mall

Şi totuşi se întâmplă. Executivul Râmnicului a înaintat CL al Râmnicului proiectul de hotărâre privind „Amenajare spaţiu public existent între River Plazza Mall şi Centrul Comercial Winmarkt” la valoarea totală de 291,02 mii lei inclusiv TVA, respectiv 64,49 mii de euro înclusiv TVA, din care C + M 232, 64 mii lei inclusiv TVA, respectiv 51,98 mii de euro inclusiv TVA, conform devizului general, anexă la prezenta hotărâre.

Iniţiatorul proiectului este primarul Mircia Gutău care a constat după 7 ani de mandat la Primăria Râmnicului că aşa zisul spaţiu public dintre cele două, trei societăţi comerciale din centru arată foarte prost, arată ca dracu: dale sparte, borduri lipsă, platformă denivelată, arbori ciufuliţi, fisuri în asfalt, lipsa de alei pietonale, pe care habar nu avem unde o să le facă ţinând cont de spaţiul mic existent, şi lipsa iluminatului public.

Un adevărat dezastru administrativ ce trebuie reparat de îndată până la descălecarea marţienilor şi finalizarea scuarului aflat în lucru.

De admirat este faptul că de această dată Executivul şi-a amintit că trebuie să depisteze  reţelele de apă – canal, termoficare, gaze naturale, energie electrică etc înainte de demararea lucrărilor pentru evitarea pagubelor. Investiţia va dura două luni şi va consta, pe lângă amenajările prevăzute mai sus, şi în amplasarea unui sistem video şi a unui sistem de irigare a pomişorilor ornamentali. Zona va fi o nebunie, o nebunie ale cărei costuri, cel puţin jumătate din ele ar fi trebuit să fie suportate de proprietarul mall-ului, nu de cetăţenii oraşului. Constructorul a fost ales cu mare „grijă”, lucrarea va fi executată în asociere de două firme SC HISPANO CONSTRUCT, aflată în administrarea lui Robert Dican, şi SC ACC CONSTRUCT SRL, administrată de Andrei Mihalache, unul dintre apropiații lui Dican, două persoane de care primarul Mircia Gutău nu „a auzit” în viaţa lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *