Executivul Primăriei loveşte din nou! Consilierii lui Gutău descoperă România în Anglia

Executivul Primăriei a împărţit din nou banii din bugetul local. În şedinţa din data de 27 septembrie, din cele 11 solicitări depuse la sediul primăriei în perioada august – septembrie, doar 8 au primit aviz favorabil din partea Comisiei de analiză, constituită în urma HCL 131/19/2016, celelalte trei  s-au ales cu aviz nefavorabil din cauza neîndeplinirii condițiilor de eligibilitate. Din totalul de sprijin financiar solicitat conform “Regulamentului de acordare de sprijin financiar din bugetul local – Capitolul 67 «cultură, recreere şi religie», aprobat prin HCL nr.80/2015”, respective din suma de 103.000 lei, Executivul Primăriei a acordat solicitanţilor doar 18% din sumă, adică, 18.600 lei.

 

Numai tânăr fără pile să nu fii

Fundaţia Kristine a primit aviz nefavorabil din partea Executivului Primăriei, a cerut 11.000 lei  pentru  participarea a 7 tineri  la atelierul internaţional “Move It”, în perioada 16 – 23 noiembrie 2016, la Sroda Wielkopolska, Polonia. Fundaţia a ratat sprijinul  financiar din partea municipiului pentru că nu a îndeplinit toate condițiilor de eligibilitate menționate la art. 5 din Regulamentul de acordare.

Alte solicitări care nu au  primit sprijin financiar sunt cele ale   Ecostar 21, care a solicitat un sprijin financiar de 10.000 lei,  și Asociația Națională Cultul Eroilor “Regina Maria” – Filiala Judeţeană Vâlcea care a solicitat 2.500 lei. Prima a fost respinsă pentru că nu  a respectat art 7, alin 4 din Regulament, iar a doua, art.10, alin 2.

Consilierii locali, obligaţi să descopere România în… Franţa şi Marea Britanie

Şi dacă cei 7 tineri au ratat şansa de a participa la atelierul din Polonia, pentru că aşa au vrut muşchii primarului Gutău, 4 consilieri locali mititei vor pleca în Franţa şi Marea Britanie pentru a participa la o vizită de studiu şi documentare în cadrul evenimentului “Descoperă Comorile României”. Consilierii locali pot să descopere comorile tărâmului natal doar în deplasare, în Franţa şi Marea Britanie, că acolo înţeleg mai bine limba română.

Iniţiatorul proiectului, primarul Mircia Gutău a decis să le plătească toate cheltuielile de deplasare şi cazare pe durata a 7 zile,  astfel costul unui pachet individual a fost calculat la  5.500 lei. Pe lângă suma oferită, primarul a propus spre aprobarea CL suma de 22.000 lei pentru plata celor patru pachete de participare, precum şi a celorlalte cheltuieli pentru membrii delegaţiei, conform legii. În traducere liberă cei patru îşi vor cumăpa şi îngheţata tot pe banii contribuabililor râmniceni. Sărăcie mare în gaşca primarului dacă a simţit nevoia să le plătească şi hârtia igienică.

Astfel, celor 7 tineri care au cerut 11.000 lei pentru participarea la un atelier internaţional în Polonia, Gutău le-a arătat uşa şi a dat 22.000 de lei celor patru consilieri locali care vor bântui prin Franţa şi Marea Britanie în căutarea comorilor natale.

Tache versus Asociaţia Judeţeană de Judo

Fundația “Alex Tache” le-a respectat pe toate şi a obţinut procentul cel mai mare de bani – 50% din suma solicitată, 5000 lei din cele 10.000 lei cerute. Nu ştim cine este Tache, ne referim în relaţia cu primarul Gutău, dar a primit cea mai mare sumă dintre solicitările depuse pentru organizarea concursului – “Conflictul Liceelor”. Un concurs organizat în discotecile din oraş la care elevii sunt invitaţi să participe în baza unei invitaţii contracost. Astfel, Tache va face bani şi din aşa-zisele confruntări între elevii râmniceni, dar şi de la Primăria Râmnicului.

Marii perdanţi, ca să le spunem aşa, sunt Clubul Sportiv “Hidro”, care a primit doar 3000 de lei din cei 10.000 lei solicitaţi pentru organizarea turneului “Cupa Speranţelor”, şi   Asociația Județeană de Judo căreia primarul Mircia Gutău, din cele 18.000 lei solicitate pentru participarea la două competiţii naționale, i-a oferit în amintirea vremurilor apuse, când era vice-campion la acest sport, şi antrenor câţiva ani buni, doar 1900 lei. Cineva din conducere i-a greşit grav, altfel Asociaţia primea mai mult, regulamentul era de partea judocanilor.

REGULAMENT PRIVIND ACORDAREA DE SPRIJIN FINANCIAR DIN BUGETUL LOCAL – Capitolul 67 “Cultura, recreere si religie”

“Art. 5. Condiţiile ce trebuie îndeplinite pentru ca cererile să fie acceptate spre analizarea oportunităţii de finanţare sunt următoarele:

  • Manifestarea aduce o imagine pozitivă municipiului, pe plan regional/naţional/internaţional, generează atitudini pozitive în rândul participanţilor şi/sau este în folosul comunităţii.
  • Manifestarea propusă se desfășoară pe raza municipiului Rm. Vâlcea sau a județului sau angrenează şi participanţi care au domiciliul în Râmnicu Vâlcea;
  • Manifestarea ce se propune nu are drept scop realizarea unui căștig financiar/material.
  • Finanţarea solicitată reprezintă cel mult 30% din bugetul total necesar, documentat cu devize estimative şi alte documente în acest sens;
  • Este necesară îndeplinirea tuturor condiţiilor prezentate mai sus”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *