Întrevederea premierului Dacian Cioloș cu secretarul General al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, Houlin Zhao

Prim-ministrul Dacian Cioloș a avut ieri, la sediul Guvernului, o întrevedere cu secretarul general al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT), Houlin Zhao.
Houlin Zhao se află în România cu ocazia conferinței internaționale organizate de ANCOM – Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, intitulată „Nouă paradigmă a comunicațiilor radio“. Conferința are o dublă semnificație pentru România care aniversează 150 de ani de când a devenit membru al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor și 25 de ani de reglementare modernă a spectrului radio.
Premierul Dacian Cioloș a adus în discuția cu secretarul general al UIT parteneriatul de lungă durată dintre România și Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor și și-a exprimat speranța că va exista o implicare mai consistentă a experților români în tehnologia informației și telecomunicații în grupurile de lucru ale UIT și în promovarea noilor inovații de către această organizație.
În cadrul întrevederii, premierul Dacian Cioloș a menționat rolul important pe care Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor îl are în cadrul Organizației Națiunilor Unite și i-a prezentat secretarului general al UIT dezvoltarea accelerată și potențialul sectorului IT&C și telecom din România.


INFORMAȚII SUPLIMENTARE
Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT) – este agenția specializată a Națiunilor Unite pentru comunicații și tehnologia informației, înființată în anul 1865, fiind astfel și cea mai veche dintre agențiile ONU. România a devenit parte a acestui organism încă din 1866, la doar un an de când au fost puse bazele a ceea ce este astăzi cel mai important centru de expertiză și singurul for global în domeniul telecomunicațiilor și tehnologiei informației.
Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor alocă resursele globale de spectru radio și orbitele pentru sateliți, dezvoltă standardele tehnice care asigură interconectarea rețelelor și tehnologiilor și acționează în vederea creșterii nivelului de acces la servicii de telecomunicații și tehnologie informațională în comunitățile defavorizate din acest punct de vedere, din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *