Grefierii își întrerup activitatea zilnic, timp de o oră

Corpul grefierilor și al personalului conex din Judecătoria Vâlcea va protesta zilnic, prin întreruperea activității în cadrul instanței, timp o oră, zilnic în intervalul 09.00 – 10.00.

Grefierii cer Guvernului și în special Ministerului Justiției să urgenteze adoptarea Statului Grefierului.

Tot odată grefierii cer ”asigurarea unor condiţii de muncă decente, nu numai materiale, dar şi din punct de vedere al resurselor umane și implementarea unitară şi nediscriminatorie a actelor normative care au reglementat problematica salarizării (O.G. nr. 8/2007, Legea 330/2009, Legea nr. 284/2010, Legea nr. 71/2015, OUG nr. 20/2016, OUG nr. 43/2016, etc.), prin includerea acestei categorii profesionale sub incidenţa OUG nr. 20/2016”, se arată în comunicatul emis de corpul grefierilor Vâlcea.

”Dorim o putere executivă care să nu se bâlbâie când aplică actele normative. Şi o putere legislativă care să asigure un cadrul legislativ predictibil şi stabil, nu lacunar şi discriminatoriu, generator de conflicte sociale şi litigii. Şi dorim să muncim demn şi să fim respectaţi într-un sistem juridic de stat european, condus de reprezentanţi care să nu îşi uite fişa postului: aceea de a reprezenta şi de a apăra un sistem pe care-i conduc vremelnic,” se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *