Preşedintele Klaus Iohannis: Cioloș ar putea rămâne premier dar numai dacă își va declara simpatia sau se va înscrie într-un partid

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat în acestă dimineață că și-ar dori ca Dacian Cioloş să poată să-și continue proiectele, dar acest lucru ar putea fi posibil numai dacă își declară ”simpatia sau adeziunea sau preferinţa” pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, după alegerile parlamentare.

”Este o întrebare la care Cioloş cred că va trebui să răspundă în perioada următoare fiindcă mulţi îşi pun întrebarea dacă Dacian Cioloş rămâne un premier independent şi după aceea se retrage sau dacă doreşte să-şi continue anumite proiecte şi recunosc că personal cred că ar face bine să continue proiectele începute, dar atunci să îşi declare măcar simpatia sau adeziunea sau preferinţa pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, sigur după alegerile parlamentare”, a declarat preşedintele României, citat de Mediafax.

Klaus Iohannis a reafirmat că după alegerile parlamentare nu va nominaliza persoane independente politic pentru poziţia de premier al României. „După alegeri vom avea un guvern politic, asta însemnând că toată lumea va reprezenta un partid. Aşa funcţionează democraţia”, a spus şeful statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *