Bogdan Diaconu: CNCD este o ”instituție anti-românească”

Bogdan Diaconu, liderul Partidului România Unită (PRU), ar vrea să desființeze Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, printr-un printr-un proiect de lege. Diaconu a declarat că acest consiliu se află sub controlul UDMR și că este o ”instituție anti-românească”.

Proiectul de lege propus de Bogdan Diaconu se află în dezbatere publică la Camera Deputaților și prevede abrogarea Legii nr. 48/2002 de aprobarea a înființării CNCD.

Diaconu a afirmat că această ”instituție bugetară” a facut dovada, în decursul anilor, că funcționează ca o instituție anti-românească și anti-națională, fiind doar un instrument în mâna UDMR și a altor grupuri de interese de a anula valorile românești, valorile tradiționale creștine și drepturile românilor în propria lor țară.

”CNCD s-a remarcat prin amendarea tuturor românilor care au luat atitudine împotriva extremismului maghiar. (…) CNCD a devenit un instrument de susținere al autonomiei teritoriale maghiare și al acțiunilor teroriste, susținând că Beke Istvan și Szocs Zoltan, reținuți pentru acte de terorism, ar fi fost discriminați!”, a declarat liderul PRU, citat de Hotnews.ro.

Bogdan Diaconu a fost amendat de CNCD cu suma de 4.000 de lei pe 13 mai, în campania electorală de la locale – a candidat la primăria Capitalei – și a avertizat atunci că va desființa instituția. Diaconu a fost amendat pentru declarații homofobe, după ce a declarat că va interizce paradele gay dacă va ajunge primar.

Pe 17 mai a depus acest proiect la Senat, însă pe 26 septembrie acesta a ajuns la Camera Deputaților, întrucât Senatul este camera decizională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *