ZIUA SIGURANŢEI RUTIERE ÎN JUDEŢUL VÂLCEA

În data de 30 septembrie a.c. a avut loc ultima zi din „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, intitulată „Ziua Siguranţei Rutiere.

Serviciul Rutier Vâlcea împreună cu Biroul Rutier Vâlcea şi Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat activităţi informativ-preventive în unităţile de învăţământ din municipiul Râmnicu Vâlcea prin informarea şi responsabilizarea elevilor în vederea adoptării unui comportament rutier preventiv. La această activitate au participat  93 de elevi de la 3 unităţi şcolare şi preşcolare de elevi.

Copiilor le-au fost prezentate aspecte teoretice, dar şi practice, cu privire la regulile de circulaţie pe drumurile publice. Poliţiştii au folosit indicatoare rutiere, semne de circulaţie pentru copiii, pliante, dar şi materiale ce conţin jocuri de cuvinte pe teme de educaţie rutieră, pentru a-i conştientiza mult mai uşor pe cei mici asupra importanţei cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie.

De asemenea, elevilor li s-a vorbit şi despre regulile de circulaţie ce trebuie respectate în calitate de pieton cât şi atunci când utilizează bicicleta sau mijloacele de transport în comun.

În mediul rural, la 25 unităţi de învăţământ din judeţul Vâlcea s-a desfăşurat activitatea intitulată „Microbuzul Siguranţei Rutiere”. Astfel că, 558 de elevi au efectuat o deplasare cu microbuzul şcolar dar şi alături de un poliţist, pe traseele pe care aceştia le parcurg spre şcoală.

Poliţiştii din cadrul poliţiilor orăşeneşti şi posturilor de poliţie din judeţ, au explicat copiilor, semnificaţia tuturor indicatoarelor rutiere şi marcajelor rutiere de pe traseu. Elevii au fost informaţi asupra zonelor cu risc de accidente în scopul reducerii riscului de victimizare al copiilor în accidentele de circulaţie.

De asemenea, copiilor li s-a vorbit şi despre regulile de circulaţie ce trebuie respectate în calitate de pieton, cât şi atunci când utilizează bicicleta sau mijloacele de transport în comun.

Conducătorii auto ai microbuzelor şcolare au fost instruiţi cu privire la respectarea regulilor de circulaţie în vederea prevenirii accidentelor de circulaţie în care să pot fi implicaţi. S-a insistat asupra respectării limitelor legale de viteză, regulilor privind depăşirea, portul centurii de siguranţă, utilizarea telefonului mobil, respectarea capacităţii de transport a autovehiculului, oprirea pentru îmbarcarea – debarcarea elevilor din staţiile publice.

Tot în această săptămână, poliţiştii rutieri au prezentat conducătorilor auto aflaţi în trafic pe arterele principale din judeţ, ochelarii care simulează prezenţa alcoolului în organism. Astfel că peste 45 de conducători auto, care au testat aceşti ochelari au conştientizat riscul rutier generat de conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

Material  realizat de Serviciul Rutier Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *