Gutău şi-a luat oraşul înapoi dar cu Direcţia Anticorupţie după el

Cum spuneam în fiecare număr de ziar, epopeea ilegalităţilor comise de edilul Râmnicului continuă sub lupa DNA şi DGA. În prezent, primarul Mircia Gutău este anchetat în continuare de DGA Vâlcea pentru comiterea infracţiunii de uzurpare de calităţi oficiale. Audierile au fost reluate de procurorii DGA zilele acestea sub acelaşi capăt de acuzare. Nici de această dată edilul Râmnicului nu va “descăleca” singur la Procuratura de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea, angajaţii instituţiei îl vor însoţi la pas, iar unii dintre ei vor avea viaţă grea, vor da cu subsemnatul sub acuzaţia de mărturie mincinoasă. Respectivii au minţit mult şi foarte prost. 

 

Dezvăluirile noastre sunt confirmate din nou de procurorii DGA. Pe data de 22 iunie, angajaţii Primăriei au fost chemaţi în “stol”, pentru prima dată, să dea declaraţii pentru confirmarea abuzului comis de edilul Mircia Gutău pe perioada suspendării din funcţie. Timp de o lună de zile mai toţi au fost la un pas de perfuzii. Primarul Gutău a ajuns din nou clientul organelor de cercetare penală după o lună de mandat, iar sorţii nu-i sunt deloc favorabili. De această dată, edilul Râmnicului a fost dat în “gât” chiar de subalternul său de încredere viceprimarul Eusebiu Veţeleanu care a postat pe pagina sa de facebook abuzul comis de primarul Râmnicului. În luna august a urmat cea de a doua audiere la care o parte dintre ei s-au dus cu avocaţii de teama de a nu gafa.

Zilele acestea, după vacanţa de vară, procurorii au reluat ancheta şi l-au rechemat la audieri cu toată gaşca care a dat declaraţii mincinoase la audierile din luna august. Edilul şi angajaţii din subordine s-au dat şmecheri şi au încercat să-i ducă de nas pe procurorii DGA fără să ţină cont că băieţii sunt vulpi bătrâne şi nu pot fi faultate de un individ condamnat de două ori pentru corupţie şi de o gaşcă care-şi face ucenicia în acelaşi domeniu sub comanda unui amator.

Cum spuneam, Gutău nu mai are nevoie de duşmanii… e “săpat adânc” de colaboratorii din dotare, indiferent de zona din care provin. Chiar dacă intenţiile sunt onorabile… inteligenţa le joacă feste şi mai pun câte o cărămidă la cazierul judiciar al acestuia.

 

Mircia Gutău stă pe un butoi cu pulbere

Edilul Râmnicului află zilele acestea dacă va fi sau nu trimis în judecată de Direcţia Generală Anticorupţie Vâlcea pentru înfăptuirea infracţiunii de uzurpare de calităţi oficiale, respectiv de ocuparea funcţiei de primar al Râmnicului în perioada invalidării de către Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Ancheta  DGA se află la final, din data de 22 iunie, ziua invalidării, angajaţii Primăriei Râmnicului au tot dat  la declaraţii cu privire la participarea ilegală a cetăţeanului Gutău la şedinţele operative ale instituţiei, şedinţă în care o parte din directorii participanţi au fost jigniţi şi ameninţaţi cu demiterea pentru gafe imaginare. Unul dintre ei a taxat nesimţirea cu o plângere penală pentru abuz, moment în care s-a demarat ancheta.

Interogatoriile DGA au avut ca material de lucru două comunicate de presă date de viceprimarul Eusebiu Veţeleanu şi o postare pe facebook, prin care aghiotantul edilului confirma abuzurile comise de Gutău.


“Eusebiu Veteleanu

28 Iunie ·

Fac un anunţ pentru câteva personaje care îşi consumă energiile pe facebook, din lipsă de activitate, întrebându-se ce caută dl Mircia Gutău la primărie în această perioadă, deoarece încă nu a fost validat în funcţia de primar.

Duminică, 26 iunie, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, am fost ales de consilierii locali viceprimar cu atribuţii de primar, până la clarificarea situaţiei dlui Mircia Gutău. L-am rugat pe primarul ales al Râmnicului să mă consilieze în aceste zile, pentru a lua cele mai bune decizii, întrucât în oraş sunt extrem de multe lucruri, unele de îndreptat, unele de finalizat, altele de început. Sunt onorat, aşadar, să-l am consilier personal onorific pe dl Mircia Gutău, care va veni în biroul primarului şi va merge cu mine pe şantierele oraşului ori de câte ori voi considera că e nevoie.

Experienţa de gospodar şi bun administrator a dlui Gutău trebuie exploatată la maxim în această perioadă de catre viceprimarii Râmnicului. Sunt convins ca dl Mircia Gutău va fi validat de Tribunal în funcţia de primar cel târziu săptămâna viitoare.”

Veţeleanu a încercat să fie ironic cu “personajele care-şi consumă energia pe facebook” postând comentarii negative la adresa “primarului mult iubit” şi a ajuns fără să-şi dea seama victima propriei ironii. Viceprimarul cu atribuţii de primar Veţeleanu a recunoscut direct că este complice la comiterea abuzului, la comiterea infracţiunii de uzurpare de calităţi oficiale prin permiterea abuzului, prin delegarea ilegală a unor atribuţii acordate doar lui prin decizia CL al Râmnicului.

Mergând pe nota ironică, nu ştim cum şi-au permis procurorii DGA să-l recheme la audieri împreună cu noua gaşcă de ilegalişti instalată la conducerea Râmnicului. Se pare că Băieţii, ca şi noi, nu pricep că ei şi-au luat oraşul înapoi şi fac ce vor muşchii lor, nu ce permite legea.

Dacă abuzul se va confirma, noul dosar al primarului Gutău va fi trimis în instanţă luna aceasta. Primarul riscă o condamnare de cel puţin 6 luni care atrage şi executarea ultimei pedepse neexecutate. Cât despre angajaţii care au dat declaraţii mincinoase, aceştia riscă o pedeapsă de la unu până la cinci ani, iar în cazurile mai puțin grave, se vor alege doar cu amendă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *