Piloșii PSD şi PER și-au mărit indemnizațiile

Cele două găşti din Consiliulul Judeţean, PSD şi PER, mai precis oamenii celor doi lideri ai celor două partide Constantin Rădulescu şi Mircia Gutău şi-au majorat indemnizaţia pentru prestaţia din ATOP Vâlcea (Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică Vâlcea) cu o sumă semnificativă deşi instituţia nu mai are bani nici pentru proprii angajaţi.

Gutău şi Rădulescu au considerat că piloşii lor merită o viaţă mai bună şi au majorat indemnizaţia de 14 % la 20 %. Argumentul prezentat… pentru alinierea indemnizaţiei la procentele prevăzute de lege. Și cum legea trebuie respectată în special atunci când e luat ceva de la stat în interesul personal al camarilei de partid… e păcat să nu o faci.

Aşa se face că membrii ATOP Vâlcea, structură înfiinţată pentru buna desfăşurare a activităţii IPJ Vâlcea, mare parte beneficiari ai unor pensii de peste 100 milioane lei vechi, vor primi o indemnizaţie de 20% pentru supravegherea poliţiştilor care aleargă să prindă hoţii. Bună afacere. Specificăm că respectiva structură este formată prin lege din slujbaşi ai statului şi acoliţii liderilor de partid.

Din prima categorie fac parte: subprefectul Aurora Gherghina; Voica Ilie, şeful IPJ Vâlcea; Ceauşescu Grigore, şef IPS Vâlcea şi  Adrian Mesescu, şeful ISU Vâlcea.

Cealaltă jumătate este formată din consilieri judeţeni şi aşa-zişii reprezentanţi ai comunităţii, toţi aleşi politic din anturajul aceloraşi lideri.

Mai mult de jumătate din noua structură ATOP este formată din oamenii primarului Mircia Gutău care şi-a asigurat camarila “muritoare de foame” cu un venit frumuşel, astfel: Filip Teodosie, consilier judeţean PER a ajuns membru ATOP; Matei Ion, şeful interimar al Poliţiei Municipale Rm Vâlcea, a obţinut un loc de membru pe lista Corpului Naţional al Poliţiştilor, locul de pe lista IPJ Vâlcea fiind ocupat de Voica; Neaţă Eugen, fost poliţist pensionat pe noua lege, este membru ca reprezentant al comunităţii; Guţui Gheorghe  membru ca reprezentant al comunităţii.

Din partea PSD au intrat: fostul consilier Marin Florian, pensionat din Poliţie, ca membru din partea comunităţii. Important de reţinut este faptul că toate aceste persoane au fost desemnate la cererea preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, social democratul Constantin Rădulescu, fratele de cruce al primarului Mircia Gutău.

Din partea consilierilot judeţeni au prins lista consilierii Dumitru Persu, pensionat cu o pensie la fel de mare ca cea a poliţiştilor, Constantin Pîrvu, liderul CNSLR Frăţia, care are un venit care ar oripila ANAF-ul; Belciu Ion, Dima Adrian, ambii cu averile la secret şi Comşa Ioan.

neata-marin

Recurs la… memorie

Consilierii judeţeni ai PNL au propus un amendament de amânare a majorării indemnizaţiei, dar consilierii PSD, toţi aflaţi pe lista ATOP şi-au susţinut cu dinţii procentul de 20%.

Avocatul Victor Stănculescu a precizat că procentul de 14% a fost stabilit şi menţinut de fostul preşedinte Ion Cîlea care s-a impus în faţa membrilor de partid tot pe fondul situaţiei financiare deficitare a CJ Vâlcea. “Domnul preşedinte Cîlea ne-a cerut atunci ca, ţinând cont de situaţia dificilă în care se află CJ şi instituţiile din subordine, să menţinem indemnizaţia la 14% din salaraiul preşedintelui CJ. Şi noi am acceptat. În prezent, din câte ştim cu toţii, CJ are probleme şi cu plata propriilor angajaţi, nu doar cu cei din instituţiile subordinate CJ. Probabil domnul Cîlea era mai puternic decât dumneavostră”, a punctat consilierul liberal.

Constantin Rădulescu a recunoscut că este cu mult mai slab decât fostul preşedinte… dar a refuzat amendamentul, moment în care liberalii au părăsit sala.

Astfel, “săracii” celor două partide vor primi indemnizaţiile râvnite chiar dacă pentru prestaţia oferită nu meritau nici costul unui covrig. ATOP Vâlcea nu a prezentat niciodată un raport de activitate, iar şedinţele s-au ţinut cu uşile închise astfel încât niciuna dintre “marile realizări” să nu transpire în piaţa media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *