În memoria fostului contabil al comunei Dăeşti, Primarul George Popolan a organizat Memorialul Dumitru Corneş la fotbal pentru copiii

Veek-end-ul trecut, pe terenul de fotbal de la Fedeleşoiu a avut loc prima ediţie a Memorialului Dumitru Corneş la fotbal pentru copiii, întrecere organizată de edilul comunei Dăeşti, George Popolan, în semn de apreciere pentru cel care a fost Dumitru Corneş.

Timp de 42 de ani, acesta a lucrat ca şi contabil în cadrul Primăriei Dăeşti, iar în tinereţe a jucat fotbal la un nivel destul de bun. A evoluat în Liga a III-a pentru Oltul Rm. Vâlcea, dar şi pentru Lotru Brezoi. Dumitru Corneş a trecut în lumea celor drepţi în vara acestui an.

CSM a câştigat ambele competiţii

Circa 100 de copii (reprezentând 8 echipe) au fost prezenţi la întrecere, organizatorii împărţindu-i în două categorii: la grupa 2006-2007 au participat grupele de la CSM (antrenor Ovidiu Creangă), CS Hidro 1 (antrenor Dan Zguroiu), CS Hidro 2 (antrenor Cosmin Ursu), dar şi Lykaios Rm. Vâlcea (antrenor Bogdan Matei). La grupa de vârstă 2004-2005, au participat: CSM (antrenor Dan Bărbuţ), CS Hidro (Dan Zguroiu), Viitorul Dăeşti (Gelu Voica) şi Luceafărul Călimăneşti (antrenor Gheorghe Venus). S-a jucat sistem „fiecare cu fiecare”, meciurile disputându-se pe durata a 30 de minute, pe jumătate de teren. La „grupa mică” întrecerea a fost câştigată de CSM, urmatăde Hidro 1, Lykaios şi Hidro 2. La grupa mare a câştigat tot CSM. Au urmat Hidro, Viitorul Dăeşti şi Luceafărul Călimăneşti, pe 4. Premiile au constat în cupe, diplome şi mingi. De asemenea, cu ajutorul sponsorilor, George Popolan le-a putut oferi tuturor copiilor răcoritoare, sandvişuri, banane şi prăjituri. Pe teren s-au aflat şi cei doi băieţi ai primarului, Andu şi Ianis, care visează să-şi depăşească tatăl în performanţe sportive.

Sală de sport la Şcoala Dăeşti

Alfel, cu câtva timp în urmă, Primăria Dăeşti a obţinut OK-ul pentru finanţare în vederea construirii unei săli de sport în localitate. Acum, lucrările la acest obiectiv se apropie de final. Edilul localităţii, George Popolan spune că firma constructoare încearcă să termine lucrările într-un timp cât mai scurt, astfel ca pe 15 noiembrie sala de sport de la Şcoala Gimnazială cu clasele I-VIII din Dăeşti să poată fi pusă în funcţiune. De beneficiile acestei săli vor buna circa 280 de copii care învaţă la această şcoală. Sala este de dimensiuni mai mici. Nu are tribune, dar dispune de vestiare moderne, grupuri sanitare, câteva încăperi pentru diferite discipline sportive individuale, dar şi de o suprafaţă de joc mai mare, pentru sporturile de echipă. Pentru realizarea sălii de sport din Dăeşti, Compania Naţională de Investiţii a plătit suma de 14 miliarde lei vechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *