La iniţiativa primarului Florinel Constantinescu: Grădiniţă nouă la Călimăneşti, care ar putea deservi un număr de 60 de copii

După un timp de aşteptare, timp în care s-a primit finanţarea, primarul oraşului-staţiune Călimăneşti, Florinel Constantinescu a dat ordinul de începere a lucrărilor de construire a unei noi grădiniţe în localitatea aflată pe malul drept al Oltului.

 

Banii pentru construcţia acestei locaţii vin de la Ministerul Educaţiei, organism care s-a şi ocupat de organizarea licitaţiei de atribuire a lucrărilor. Noua grădiniţă va fi înfiinţată pe Strada Tudor Vladimirescu şi va avea program scurt, până la ora 12.00. Principala grijă a edilului de la Călimăneşti a fost ca în jurul noii clădiri să fie mai mult spaţiu verde, dar şi un parc în aer liber, cu echipamente de joacă pentru cei mici. Circa 60 de copii din Călimăneşti vor beneficia de serviciile acestei grădiniţe.

Drum turistic între Brezoi şi Călimăneşti

Altfel, în scurt timp staţiunea Călimăneşti-Căciulata ar putea fi legată de oraşul Brezoi printr-un drum turistic. Acesta ar putea avea o lungime de 15 kilometri şi va traversa Parcul Naţional Cozia. Investiţia a fost inclusă în strategia de dezvoltare a administraţiei publice locale din Călimăneşti. Lucrările de amenajare a acestui drum turistic ar urma să înceapă cel târziu în primăvara anului viitor. Traseul va cuprinde o pistă de biciclete, zone de promenadă şi de relaxare. Pentru a obţine finanţare mai uşor, cea mai bună variantă pentru derularea investiţiei ar fi o asociere între cele două oraşe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *