Medicii şi asistenţii din SJU Vâlcea sabotaţi la salarii de M. Gutău şi C. Rădulescu

Toată suflarea scenei politice locale şi nu numai ştie că liderul PSD Vâlcea Constantin Rădulescu se află la comanda primarului Mircia Gutău. Cei doi au pus la cale săptămâna trecută un linşaj mediatic la adresa directorului Spitalului Judeţean Vâlcea, chirurgul Dan Ponoran. Preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, şi vicepreşedintele Valer Tudor au refuzat la comanda primarului să-şi pună semnătura pe documentele prin care angajaţii a trei spitale din Vâlcea intrau în posesia diferenţelor salariale oferite de Guvernul Cioloş prin Ordonanţa 20.  Cei trei au blocat 6 miliarde de lei vechi la Casa Judeţeană de Sănătate pentru că Dan Ponoran nu renunţă la funcţia de director şi nu cedează Primăriei terenul din curtea Maternităţii Vâlcea.

Cu puţin timp în urmă atrăgeam atenţia asupra unui fapt greu de imaginat, cum cea mai reprezentativă instituţie a judeţului, Consiliul Judeţean Vâlcea, a ajuns să fie condusă, pe faţă, de primarul ecologist Mircia Gutău, chiar dacă, aparent, postul de preşedinte a revenit social democratului Constantin Rădulescu.

Încă de la preluarea mandatului, pesedistul nu iese din cuvântul primarului Gutău, i-a predat toate butoanele de conducere prin intermediul vicepreşedintelui ecologist Valer Tudor.

Vineri, 1 octombrie, preşedintele social democrat Constantin Rădulescu şi vicepreşedintele ecologist Valer Tudor au refuzat să se semneze avizul pentru acordarea diferenţelor salariale oferite de Guvern prin Ordonanţa 20, bani care au intrat în contul CAS Vâlcea încă de la 1 august. Deşi semnarea avizului era doar unul de principiu, pentru instituţia în cauză este ordonator de credite, preşedintele Constantin Rădulescu putea să semneze fără probleme.

Cele 6 miliarde de lei vechi destinate SJU Vâlcea stau şi acum în contul CAS Vâlcea pentru că avizul a fost semnat doar de vicepreşedintele Adrian Buşu, fostul jurist al Colegiului Medicilor. Medicii şi asistenţii SJU Vâlcea, Mihăieşti şi Drăgoieşti, spitalele lăsate fără bani, şi-au primit majorările salariale din fondul spitalelor urmând ca acestea să-i recupereze după semnarea avizului. În prezent toate cele 37 de spitale din ţară şi-au primit banii, doar Vâlcea a rămas blocat din cauza intereselor imobiliare ale camarilei ecologiste.

Răzbunări în stil interlop pe bunurile statului

Primarul Mircia Gutău are un interes imobiliar şi nu numai la SJU Vâlcea… vrea să treacă  terenul din curtea Maternităţii Vâlcea, aflat în patrimoniul public al judeţului, în patrimoniul Primăriei Râmnicului ca apoi să-l dea în concesiune pe o perioadă de 49 de ani, după metoda deja patentată, fostului său cuscru dr. Marian Stoica, fost manager al Maternităţii, pentru construirea unui imobil cu destinaţie incertă (clinică sau centru rezidenţial). Cei doi au în ancheta DNA un dosar tot cu afaceri imobiliare. Cel puţin aşa susţin sursele din Primăria Râmnicului. Şi până în prezent toate informaţiile scurse din zona respectivă s-au confirmat.

Acelaşi fost director Stoica tot încearcă să acceadă fie în scaunul de director al SJU Vâlcea, fie în cel al Materităţii, adică pe postul de director adjunct al SJU, Maternitatea devenind de câţiva ani secţie a spitalului. În prezent postul este ocupat de dr. Gheorghe Brînzan

Deocamdată toate încercările celor doi cuscrii au fost sortite eşecului. Dr. Ponoran nu poate fi dat afară pentru că mai are doi ani de mandat la şefia Spitalui Judeţean, postul fiind ocupat prin concurs, şi, mai nou, pe terenul cu pricina şi-a propus să construiască locuinţe pentru medicii rezidenţi. Programul care îi permite să demareze acest proiect care a fost votat în şedinţa din 28.09.2016.

„GUVERNUL ROMANIEI

Data: 28.09.2016

COMUNICAT DE PRESĂ ȘEDINȚĂ DE GUVERN

Guvernul a aprobat Programul ”Construcția de locuințe de serviciu”

Programul multianual ”Construcția de locuințe de serviciu”, inițiat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), a fost adoptat astăzi, 28 septembrie, prin Hotărâre de Guvern. Programul are în vedere construcția de locuințe de serviciu, pe baza propunerilor primite de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), de la autoritățile administrației publice locale și centrale.

Beneficiarii programului sunt funcționarii publici, precum și angajații din instituții publice centrale și locale, care nu dețin sau nu au deținut, individual sau în comun, împreună cu soții lor, în proprietate o locuință în localitatea în care își desfășoară activitatea, indiferent de modul în care a fost dobândită, cu excepția cotelor-părți din locuințe dobândite prin moștenire.

Locuințele de serviciu construite prin program vor fi repartizate personalului propriu al instituțiilor care solicită realizarea acestora. Închirierea locuințelor de serviciu construite prin program se face în condițiile prevăzute de legislația specifică din fiecare domeniu sau, în situația în care nu există legislație specifică, se face în condițiile OUG 40/1999 privind protecția chiriașilor și stabilirea chiriei pentru spațiile cu destinația de locuințe. Locuințele de serviciu  construite prin program nu pot fi vândute.

De asemenea, instituțiile publice locale sau centrale pot încheia protocoale de colaborare, prin care stabilesc ca locuințele de serviciu să fie repartizate personalului din mai multe instituții. Pentru soluționarea cererilor pentru repartizarea locuințelor de serviciu, autoritățile publice locale sau centrale vor constitui comisii de examinare a solicitărilor de locuințe de serviciu și vor stabili ordinea de repartizare și modalitățile de diferențiere.

Programul se dezvoltă pe terenuri proprietate publică a statului ori a unităților administrativ-teritoriale, puse la dispoziția ANL, care le preia în folosință gratuită, în condițiile legii. În cadrul programului pot fi incluse și construcții aflate în diverse stadii de execuție ori finalizate și neexploatate. De asemenea, lucrările de utilități (apă, canalizare, energie termică și electrică, gaze naturale) se realizează de către autorităţile locale cu minimum 90 de zile înainte de termenul de punere în funcțiune a locuințelor comunicat de ANL (pentru locuințele realizate la solicitarea autorităților publice locale și aflate în proprietatea publică a unităților administrativ-teritoriale) și de către ANL (pentru locuințele realizate la solicitarea autorităților publice centrale și aflate în proprietatea publică a statului).

Sumele necesare finanțării programului se vor asigura de la bugetul de stat, prin bugetul MDRAP, din bugetele locale, precum și din alte surse legal constituite.”, se specifică în comunicatul Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *