ACCIDENT RUTIER, PE DN 7, ÎNTRE SIBIU ȘI RÂMNICU VÂLCEA

La data de 10 octombrie a.c., ora 19.50, G. Raluca, de 32 de ani, din municipiul Bucureşti, a condus un autoturism pe DN 7, din direcţia Sibiu – Râmnicu Vâlcea, iar la km 179+804 m a lovit pe L. Maria, de 80 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Persoana accidentată se angajase în traversarea străzii în zona trecerii de pietoni. În urma accidentului a rezultat decesul pietonului.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului rutier.

Precipitaţiile influenţează negativ desfăşurarea traficului rutier. Având în vedere faptul că vântul puternic şi ploaia pot favoriza producerea unor grave accidente rutiere, poliţiştii vâlceni recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic (depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta, etc.) fără o temeinică asigurare.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, iar dacă nu este posibil să aibă elemente reflectorizante la îmbrăcăminte. Traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

În condiţiile unui trafic aglomerat, ploaia reprezintă un factor perturbator ce poate determina apariţia blocajelor rutiere temporare.

În această situaţie, recomandăm conducătorilor auto:

  • să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor;
  • să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier;
  • să nu treacă la culoarea roşie a semaforului electric;
  • să nu claxoneze inutil;
  • să fie atenţi la semnalele agenţilor de circulaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *