Firmele care operează în centrul oraşului, obligate să-şi finalizeze lucrarea

Firma din Craiova care asigura asistenţa tehnică la lucrarea de modernizare din centrul oraşului a pierdut contractul. Primarul Mircia Gutău a reziliat contractul săptămâna trecută din cauza deselor şicanări operate la adresa constructorului. Se pare că cele două firme craiovene duc un război surd de mai mulţi ani, iar acum se răzbună şi în deplasare, pe proiectul nostru.

„Trebuie să dau o explicaţie cu firma Mitliv, poate a fost şi o exprimare a mea mai nefericită. Vreau să spun că în zona centrală situaţia se prezintă în felul următor. Eu am fost la aceste operative care se fac în mod general vinerea şi cu constructorul şi cu dirigintele de şantier şi am observat că se pasează responsabilitatea de la unul la altul. Acest lucru trebuie să înceteze. Am avut discuţii atât cu dirigintele de şantier, cu proiectantul, dar şi cu firma constructoare. Adevărul este următorul, şi aici a avut dreptate şi firma Mitliv: dirigintele de şantier a avut un rol negativ, dar şi proiectarea s-a făcut în mare grabă. Din zece planşe, şapte trebuie modificate din nou.

Am reziliat contractul firmei de asistenţă tehnică pentru desele şicanări ale constructorului. Am reziliat contractul şi ei sunt obligați ca până la 1 noiembrie să asigure în continuare asistența tehnică. Noi deja am făcut caietul de sarcini pentru a scoate la licitaţie decizia de santier. Cel care va prelua va trebui să înțeleagă că lucrarea trebuie finalizată până anul viitor, nu în 2019 cum vor ei.

De această dată trebuie să vină un diriginte de şantier care să înţeleagă că lucrarea trebuie finalizată şi să nu mai dea vina unul pe celălalt. I-am dat un ultimatum şi firmei de proiectare, pentru că întârzie foarte mult cu detaliile de execuţie, iar firma constructoare are nevoie de ele, altfel nu poate înainta cu lucrările. Cu fonduri europene este o adevărată nebunie, dar sper că au înţeles faptul că lucrarea trebuie finalizată în termen. Dacă n-ai curaj, n-ai tărie în tine să faci asta stai deoparte. Trebuie să te implici.”, a precizat Gutău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *