Cu banii primiţi pe „situaţii de urgenţă”, la Vaideeni vor fi reparate mai multe drumuri şi se vor consolida cu gabioane malurile pârâului Luncavăţ

Pentru a remedia pagubele pricinuite de calamităţile ce au avut loc în vară la Vaideeni, primarul Daniel Băluţă a primit de la Guvern, pe „situaţii de urgenţă” aproximativ 70 de miliarde lei vechi. Suma este necesară pentru  repararea drumurilor agricole Mârsologu, “Valea lui Miercure”, Secătura, Ion Ionescu, Funduri, DC Mariţa (La Sfatolea) şi a Drumului Comunal DC 157.

Edilul localităţii aflate în apropierea oraşului Horezu intenţionează ca din aceeaşi bani să consolideze cu gabioane malurile pârâului Luncavăţ, în zona Baboiu, cătunul Atârnaţi şi să pună în siguranţă drumul forestier Recea, prin gabioane pe malurile pârâului.

Ar mai trebui, de asemenea, să consolideze drumul Râpa Recii, în punctul La Dumitrescu, să refacă podul de la Gater şi rigolele pe drumul La Cimitir – intersecţie cu DJ 665 şi să pună în siguranţă platforma drumului la Ciorani (punctul „la Şerban Elena”).

Se vor asfalta 10 kilometri de drumuri locale

Altfel, în această perioadă, cu finalitate până la sfârşitul anului, administraţia condusă de primarul Daniel Băluţă lucrează şi încearcă să finalizeze  două investiţii majore, cu fonduri obţinute pe Ordonanţa 28.

Este vorba de reabilitarea a 31 de kilometri de reţea de alimentare cu apă, dar şi de asfaltarea a 10 kilometri de drumuri locale.

Există şi un proiect pentru reabilitarea a încă 15 kilometri de drumuri, dar şi pentru modernizarea infrastructurii în staţiunea montană Vârful Ursul – Ursuleţul (altitudinea de 2127 metri).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *