Pe locul unui fost islaz pe care păşteau vitele, Primarul Cristian Burleanu vrea să amenajeze o bază sportivă modernă la Sineşti

Pentru că a realizat că singur nu poate realiza ceva în folosul comunităţii care i-a dat votul, noul primar al comunei Sineşti, Cristian Burleanu, a reuşit să asocieze comuna pe care o conduce cu mai multe localităţi din sud-vestul judeţului, în Grupul de Acţiune Locală Cerna-Olteţ.

Comuna va avea şi echipă de fotbal

Din această postură, Burleanu încearcă să obţină fonduri europene pentru realizarea câtorva investiţii importante pentru comunitate. Ca obiectiv prioritar, noul edil al comunei vrea să amenajeze un teren de fotbal, în condiţiile în care a fost identificat deja o locaţie pe care urmează să fie amplasat acest obiectiv. Este vorba de un loc ce a funcţionat ca islaz pentru păşunat vitele. Pentru ca terenul să aibă toate cele necesare în vederea omologării de către AJF Vâlcea, Burleanu va construi în acel loc şi o clădire care să adăpostească vestiarele pentru echipe şi pentru arbitri. Pentru a avea sorţi de izbândă şi pentru ca investiţia să fie considerată eligibilă, Cristian Burleanu a inclus proiectul de construire a bazei sportive şi în strategia de dezvoltare a localităţii. Ca obiectiv „cu bătaie mai lungă”, după finalizarea lucrărilor de construire a acelei baze sportive, Cristian Burleanu va încerca, din 2017, să înscrie şi o echipă de fotbal în competiţiile de la nivel judeţean. Pentru acest proiect, plus unul care vizează construirea unui gard împrejmuitor la spitalul din comună (lucrare pentru care există deja studiu de fezebilitate), comuna Sineşti ar urma să primească, prin acel GAL, suma de circa 75.000 de euro.

Două mari proiecte de asfaltare

Altfel, la Sineşti se lucrează la introducerea reţelei de alimentare cu apă, în mai multe sate. Investiţia beneficiază de finanţare pe OG 28, iar în total vor fi realizaţi 14 kilometri de conductă. De asemenea, edilul de la Sineşti va încerca să primească aprobarea finanţării pentru demararea a două mari proiecte de asfaltare a mai multor drumuri locale din Sineşti. În total, ar urma să fie modernizaţi 14,4 kilometri, din care 5,5 km – cu fonduri guvernamentale, pe OG 28, iar 8,9 km – cu bani europeni. Investiţiile sunt de anvergură şi au o valoare totală de 4 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *