Printre obiectivele de viitor ale edilului localităţii din sudul judeţului, Primarul Ionel Spîrleanu vrea să construiască, la Creţeni, un parc cu panouri fotovoltaice

Primarul reales al comunei din sudul judeţului, Ionel Spîrleanu, are cu ce se lăuda, când e să vorbim despre obiective de investiţii care s-au finalizat deja. Spîrleanu are, însă, şi câteva proiecte pe care în acest mandat vrea să le finalizeze sau să le aducă aproape de finalizare.

Şcoala Creţeni, reabilitată cu bani de la Banca Mondială

Pentru că la vremea respectivă le-a considerat a fi prioritare, primarul Spîrlanu a construit trei poduri peste râul Pesceana, poduri care acum fac legătura între satele comunei. Podurile au fost construite cu bani de la bugetul local şi de la Consiliul Judeţean, valoarea lor fiind de 1.800.000 lei. Şcoala din comună a fost şi ea reabilitată şi modernizată. Investiţia a fost realizată cu fonduri de la Banca Mondială şi Guvernul României şi a avut o valoare de 2.100.000 lei. A fost reabilitat întregul local al şcolii, s-au înlocuit acoperişul şi vechea tâmplărie cu una din PVC cu geam termopan, s-au construit grupuri sanitare moderne, s-au făcut zugrăveli interioare şi exterioare, s-a izolat termic şi a fost introdusă încălzirea centrală. De asemenea, unitatea şcolară a fost racordată la sistemul de alimentare cu apă şi dotată cu mobilier modern şi material didactic. Însă un proiect de anvergură pe care Ionel Spîrleanu l-a dus la bun sfârşit a fost cel ce a vizat înfiinţarea unui Centru de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc, în cadrul programului ,,Servicii comunitare de prevenire a separării copilului de familia sa şi instruirea personalului aferent”.

O staţie modernă de epurare a apei

Un obiectiv major pentru primarul Spîrleanu este, pe viitor, introducerea sistemului de canalizare apă menajeră pe o lungime de 17 kilometri şi construirea unei staţii moderne de epurare a apei în valoare de 5.000.000 lei. Edilul de la Creţeni vrea să asfalteze drumul de acces din DN 67 în DJ 677 A pe o lungime de 1,2 kilometri, dar şi cei trei kilometri de uliţe săteşti (Morăreşti, Boereşti, Linie Izvoru). Şi pentru a fi în ton cu lumea, Spîrleanu vrea să construiască, la Creţeni, un parc cu panouri fotovoltaice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *