Implică-te, votul tău contează!

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vâlcea a organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Tabăra Căciulata prima ediție a evenimentului „Implică-te, votul tău contează!”. Scopul acțiunii a fost acela de a stimula participarea activă a tinerilor la viața democratică europeană și națională, în special prin încurajarea participării acestora la alegeri, în calitate de cetățeni corect informați și responsabili.

Astfel, 40 tineri cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani au participat la activitățile susținute de DJST Vâlcea, sprijinite de  Asociația Zâmbete Colorate, reprezentată de Antoanela Enăcache. Invitații le-au explicat tinerilor importanța exprimării votului și diferența făcută de un singur vot în orice tip de alegere. După ce le-au fost explicate atribuțiile instituțiilor ai căror lideri îi alegem la fiecare ciclu electoral, tinerii au participat la o simulare a procesului de votare, pentru a înțelege ce au de făcut, atunci când vor vota pentru prima dată.

Prin acest tip de acțiune, DJST Vâlcea și-a propus promovarea participării tinerilor la vot, prin informare și încurajarea implicării tinerilor în procese simulative de luare a deciziilor pentru a înțelege mecanismele democrației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *