Mr. Blues al României, AG Weinberger va concerta la Vâlcea

Cel mai bun interpret de blues pe care l-a dat România vreodată, inegalabilul AG Weinberger va concerta pe 30 octombrie, de la ora 20.00, în Aby Stage Bar.

AG Weinberger, originar din Oradea, este considerat unul dintre cei mai mari chitaristi de Blues din lume, el fiind supranumit de cǎtre critica de specialiate ”Mr. Blues al României”.

Chiar marele B.B. King a avut lucruri bune de spus despre AG Weinberger, care spunea că este “un chitarist foarte bun, un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”.

Altfel spus, vâlcenii vor avea parte, pe 30 octombrie, de un adevărat regal de jazz, blues, soul, blues-rock într-un concert de neuitat.

Noua formulă de band, AG Weinberger, recreează în stil propriu un univers muzical de înaltă ţinută, piese  din repertoriul lui Lionel Hampton, T-Bone Walker, The Fabulous Thunderbirds, Benny Golson, Charlie Parker sau selectia din compozitiile proprii sunt redimensionate şi filtrate muzical de către AG Weinberger în cel mai firesc spirit al libertăţii de creaţie, muzica sa emanând aceeaşi sensibilitate şi aceeaşi amprentă solară universului muzical abordat.

Adi STROESCU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *