Filarmonica Ion Dumitrescu îi așteptă pe vâlceni la concertul simfonic „Dela SUPPÉ … la BIZET”

Luni 24 OCTOMBRIE 2016 vă așteptăm la Sala LAHOVARI, la ora 19.00, la un concert simfonic intitulat „Dela SUPPÉ … la BIZET” unde veţi putea asculta, în deschidere, Uvertura „Poet și țăran” – Franz von SUPPÉ, urmată de Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră în interpretarea Pianistului DINU-MIHAI ȘTEFAN iar în partea a doua a serii, orchestra simfonică a filarmonicii condusă de Dirijorul PASCAL LACOMBE vă va delecta cu Suitele pentru orchestră nr. 1 și 2 „Arleziana” de Georges BIZET.

 afis-24-octombrie-2016-1


Dirijorul PASCAL LACOMBE

Pascal Lacombe a absolvit Conservatorul „Jacques Thibaud” din Bordeaux la secțiunea interpretare muzicală – instrument tubă și obține licența în muzicologie în anul 1983. Câștigător a numeroase distincții încă din timpul facultății (Medalia de Aur la Tubă și la dirijat), activează din 1982 ca tubist la orchestra municipală a orașului Bordeaux. Din 1984 este profesor de trompetă, corn, trombon, tubă și teoria muzicii la Școala Municipală de Muzică „Gujan-Mestras”, al cărei director devine în 1989 și o conduce până în anul 2010.

Desfășoară în paralel o bogată activitate artistică – tubist în cadrul unor renumite ansambluri de  alămuri: GABRIELI, INTRADA, EUROPBRASS, etc., iar din 1992 devine Director Muzical adjunct al Orchestrei Orașului Bordeaux. A fost premiat la Competiția Internațională pentru tineri dirijori de la Besançon. A dirijat orchestre simfonice și artiști de renume internațional în Franța, Canada, Elveția, Italia, Spania și Belgia: Pierre Dutot, Herve N’Kaoua, Natalie Dessay, Helene Grimaud, etc.

Din septembrie 2010 este Directorul Școlii Municipale de Muzică Din Saint-Jean D’Angely, profesor de dirijat coral și de orchestră în regiunea Aquitaine și Poitou Charente, director artistic la Orchestra Harmony din Bordeaux și director artistic al spectacolelor din Parc des Espositions din Bordeaux.

 


Pianistul DINU-MIHAI ȘTEFAN

Beneficiarul unor numeroase burse și premii internaționale, Dinu-Mihai Ștefan este foarte căutat ca solist de concert, de recital, muzician și profesor calificat. Născut la București în 1988, a absolvit Liceul de muzică „Dinu Lipatti” din București în 2007, apoi în 2011 a obținut Diploma de Licență (cu onoruri) în interpretare pianistică de la Royal College of Music unde a studiat cu Gordon Fergus-Thompson și Niel Immelman. Diploma de Master în interpretare pianistică i-a fost decernată de Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance, unde a studiat cu Alexander Ardakov.

A fost student în cadrul prestigioasei Academii de Vară „Mozartaeum” din Salzburg unde a primit îndrumări de la Frank Wibaut, Aquilles Delle-Vigne, Robert Levin și Ya-Fei Chuang. A mai participat la cursuri de măiestrie în Anglia și Franța susținute de Peter Donohoe, Philip Martin, David Quigley, Victor Sangiorgio, Robert Markham, John Lill, Vladimir Krainev și Pascal Nemirovski.

Dinu-Mihai Ștefan, laureat al multor competiții naționale și internaționale, a apărut la Televiziunea Națională  în numeroase ocazii, incluzând Finala Galei Tinerilor Muzicieni – Eurovision , București, 2006 și în cadrul Festivalului „Enescu”. A obținut premiul al III-lea la Hastings International Piano Concerto Competition în 2010.

Debutul ca solist pianist l-a avut în 2005 la Bacău împreună cu Orchestra Filarmonicii „Mihail Jora”, sub conducerea muzicală a lui Leonard Boga. De atunci, în calitate de solist, a avut numeroase concerte împreună cu Orchestra de Cameră a Universității Naționale de Muzică București, cu orchestra simfonică a Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești, cu orchestra simfonică a Filarmonicii din Pitești și orchestra Națională Radio din București sub bagheta dirijorilor: Ovidiu Bălan, Radu Postăvaru, Dorel Pașcu-Rădulescu, Ramiro Arizo, Kenneth Roberts și Cristian Brancuși. În mod curent Dinu-Mihai Ștefan concertează ca solist în România, Austria, Franța și Anglia.

În mai 2014, Dinu-Mihai Ștefan a lansat albumul său de debut, ”Just Another Spring in London”,  comercializat prin intermediul  serviciilor de difuzare și prin magazinele importante digitale din lume, album ce conține fragmente pianistice din creația compozitorilor: J. S. Bach, A. Scriabin, G. Enescu. De atunci a mai înregistrat „Made in Trinity”,album alcătuit din muzica lui Beethoven și Rahmaninov. În iulie 2016, Dinu-Mihai Ștefan a lansat cel de-al treilea album al său, ”The Gift of Soothing Piano”, ce include unele din cele mai faimoase lucrări ale compozitorilor: Bach, Beethoven, Chopin și Ceaikovski, album ce a devenit un succes major pe rețelele de difuzare Spotify și Deezer.

În august 2016, Dinu-Mihai Ștefan a lansat un alt album, ”Evolution” alcătuit în întregime din muzica lui Philip Glass, tribut adus compozitorului.

Fără îndoială, publicul va fi mereu atras de pasiunea, intensitatea și sensibilitatea interpretării pianistului Dinu-Mihai Ștefan. De la bun început, auditorul se îmbarcă într-o călătorie ce traversează stări de la cele mai intime și tandre până la dramatismul și încărcătura marilor momente ale vieții.  

Preţul biletului la acest concert este de 20 de lei, iar elevii, pensionarii, studenţii şi şomerii beneficiază de reducere de 50%, respectiv 10 lei.

Pentru eventuale modificări de ultimă oră, vă rugăm consultaţi site-ul filarmonicii www.filarmonica-valcea.ro  sau pagina de facebook a filarmonicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *