Baronul Mazilu, aruncat de electorat în afara listei pentru Parlament

Deputatul Dan Mazilu, regele asfaltului vâlcean, a rămas pe dinafara Parlamentului. Ajuns fără voie soldat sub steagul PMP, prin unificarea UNPR cu PMP, deputatul şi-a ratat şi ultima şansă de a obţine un nou mandat de parlamentar. Partidul e prea mic, cu o imagine prea şifonată, iar electoratul total nemulţumit de prestaţia lui din Parlament. Deputatul a făcut bani doar pentru el, alegătorii au rămas blocaţi în Evul Mediu.

Silviu Mînâstire, realizatorul emisiuni „Dosar de politician”, de la Realitatea TV, realiza în 2013 şi dosarul deputatul vâlcean Dan Mazilu, primul asfaltator al judeţului.

“Deputatul UNPR Constantin Mazilu de la Vâlcea, traseist politic şi afacerist în domeniul construcţiilor de drumuri nu există politic, dar face afaceri grele. Compania pe care o controlează se numeşte “Ghecon Construct”. Potrivit datelor de la registrul comerţului, în prezent firma “Ghecon Construct SRL” are ca asociat unic o doamnă pe nume Rădulescu Adriana, iar ca administrator şi împuternicit pe un apropiat al deputatului Mazilu, un anume Nicolae Vlăduţescu. În trecut, Vlăduţescu a mai fost administrator al altor două firme deţinute de Mazilu. Afacerile lui Mazilu cu instituţiile publice, în special primării din judeţul Vâlcea sunt vechi şi de notorietate. Luna trecută deputatul a mai punctat o afacere de 1 milion de euro pentru modernizarea drumurilor din comuna vâlceană Stăneşti, situată tocmai în colegiul său de deputat.

Interesant este că Mazilu a mai reparat o dată drumurile din comuna Stăneşti în timpul campaniei electorale din anul 2008. Primarul comunei a declarat presei locale că în alte locuri unde firma “Ghecon” a lucrat asfaltul este foarte subţire şi a început deja să se crape. Evident, Mazilu ştie că banii grei din asfaltări se fac numai din cârpeli, pe care trebuie să le faci în mod regulat.

În 2008 a fost ales deputat din partea PSD, apoi în 2009 a trecut la Putere în partidul lui Gabi Oprea. Afacerile sale au mers atunci din plin, acum a revenit la PSD tocmai pentru că afacerile sale să nu aibă de suferit.

De când face politică la nivel înalt, Mazilu a încasat sume exorbitante de ordinul zecilor de milioane de euro de la diverse entităţi publice. Lista este impresionantă şi merită a fi cunoscută. Dacă te uiţi pe datele de la Camera Deputaţilor se observă cât se poate de clar că deputatul nu a avut nicio lege trecută şi votată. Nu ştim exact dacă Mazilu a fost de fapt deputat în aceşti ultimi ani sau un simplu om de afaceri cu legitimaţie de deputat.

 În 2009, firma sa a primit de la Consiliul Judeţean Vâlcea 3 milioane de lei (720.000 de euro) pentru asfaltarea unor drumuri din comuna Fărtăţeşti. Având în vedere cifrele, investiţia electorală din campanie îşi începuse amortizarea. O mare parte din bani a obţinut-o chiar în comunele vâlcene unde a candidat ca deputat şi ale căror consilii locale sunt controlate de membri ai PSD. În comuna Valea Mare a câştigat două licitaţii, una privind ridicarea unei săli de sport, pentru care firma lui Mazilu a primit 357.000 de euro şi cealaltă presupunând asfaltarea unui drum comunal, în valoare de 95.000 de euro. Alte contracte importante le-a câştigat la Consiliile Judeţene Buzău şi Ialomiţa, controlate de lideri USL pentru diverse lucrări de infrastructură. A punctat aici câteva milioane de euro. Marea lovitură însă a dat-o în judeţul Ilfov, unde compania “Ghecon Construct” a încheiat un contract imens pe 48 de luni pentru reabilitarea drumurilor în valoare totală de 90 de milioane de lei, adică aproape 20 de milioane de euro.

Alte 3 milioane de euro le-a câştigat pentru reabilitarea drumurilor din staţiunea Amara. Afacerile l-au dus pe Mazilu şi la Primăria sectorului 5 condusă de “Marean” Vanghelie unde compania controlată de deputat a primit un contract de peste 8 milioane de euro. Contractul a fost încredinţat de Administraţia Străzilor Bucureşti – de aici a mai primit alte 3 contracte. În final, Curtea de Conturi a descoperit că societăţii “Ghecon” i s-au decontat lucrări pe care nu le-a realizat. Nu a contat pentru sarabanda contractelor publice care continuă fără jenă.”

În prezent, după unificarea UNPR cu PMP, deputatul a ajuns mare lider al organizaţiei judeţene PMP Vâlcea, o formaţiune aproape inexistentă care supravieţuieşte cu doi, trei membrii împrumutaţi de la alte partide, în special de la PSD Vâlcea. Oameni oferiţi pe tava deputatului de către fosta conducere a organizaţiei judeţene.

Mazilu îşi propusese să candideze pentru un nou mandat, dar sorţii nu au fost de partea lui. Electoratul din sudul judeţului s-a orientat către alţi candidaţi, iar Mazilu a ratat un nou mandat în Parlamentul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *