Gogârnoiu se întoarce la Finanțe

În octombrie 2012, ANI a constatat că Gheorghe Gogârnoiu, în calitate de director executiv al Finaţelor Publice Vâlcea, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese şi că există indicii referitoare la săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie.

Gheorghe Gogârnoiu a semnat şi aprobat un număr de 11 contracte şi acte adiţionale ce au avut ca obiect achiziţionarea de autoturisme şi servicii pentru întreţinerea parcului auto al Finanţelor Publice. Contractele au fost încheiate între DGFP Vâlcea şi S.C. Autoservil, societate la care Denis Gogârnoiu, fiul acestuia, era acţionar începând cu data de 13 februarie 2013. În baza acestui contract, firma Autoservil a încasat peste 30 000 de euro. Conform prevederilor legale, nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcţie a unei persoane ce exercită o funcţie publică. De asemenea, complementar,  persoana respectivă nu mai poate ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data rămânerii definitive a raportului.

Gogârnoiu a demonstrate că se poate, a învins ANI şi are şansa să stea încă patru ani la cârma instituţiei, dacă nu va fi anchetat într un alt dosar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *