Marea „mânăreală”

S-au limpezit apele în politica vâlceană. Alegerile parlamentare au dezvaluit cine cu cine îşi bea cafeaua de dimineaţă şi şpriţul de seară, şi ce afaceri se pun la cale pe la spatele alegătorilor. Pe la spate pentu că mai toate au şi vor avea damf de DNA.

Un lucru este cert, judocanul de vârful Primăriei conduce toată şleahta locală de politicieni şi un pic mai de sus.

El conduce judeţul. În maniera caracteristică, Mircia Gutău va face tot posibilul să închidă judeţul în favoarea partenerilor de afaceri, unii dintre ei chiar liderii organizaţiilor judeţene.

Se tot vorbeşte în spaţiul public despre marea acţiune de relansare a tineretului în politică. Despre schimbarea clasei politice, despre  profesionalizarea ei. Care politică şi cu cine?

Şi cum Constituţia îmi garantează dreptul la cuvânt, îmi permit să spun că abia acum se începe procesul de deprofesionalizare totală a clasei politice.

Începând din acest an intrăm în „era râmelor”, era politicienilor lipsiţi de substanţă, a yesmanilor.

Acum începe mare „mânăreală”. Furtul din banul public se vor face pe față în disprețul legii.

***

Vom avea un Parlament complet deprofesionalizat, cu tineri lipsiţi de experienţa necesară în construirea unui program legislativ real. Vor fi voci care vor susţine că nu prea mai avem nevoie de specialişti, pentru că vom fi obligaţi să ne aliniem la legislaţia europeană.

Greşit! Noi nu ne aflăm la nivelul de civilizaţie al ţărilor vestice, deci vom aplica ce se poate aplica în zona noastră, pentru restul trebuie muncit cu parlamentarii din dotare.

Una foarte proastă, din câte am văzut şi simţit în ultimii 26 de ani.

Dacă până acum am avut legi idioate care cuprindeau articole care se anulau reciproc sau erau special făcute prost pentru interpretarea lor în funcţie de interesul unei anumite categorii socio-profesionale, din acest moment va trebui să ne luăm ADIO şi de la ce am avut până acum.

Noul Parlament va fi condus cu „degetul”. Tineretul de partid va vota ce i se arată… cu „degetul”. Acoliţii liderilor vor sta de veghe, cu ochii ţintiţi, pe semnele aruncate de liderii de grup.

Profesionalismul, acolo unde va fi,  va avea un rol pur decorativ.

După  „deget” am votat, după el vom trăi.

Tineretul mult lăudat nu a avut timpul fizic necesar pentru aprofundarea informaţiilor, pentru aplicarea lor în activitatea de bază. Cum mai toţi provin de la partid, adică cu experienţă zero, pretaţia lor va fi la nivelul experienţei. Zero. Dar vom avea cei mai tineri parlamentari din Europa… şi cei mai necalificaţi.

Totul se poate reglementa tot printr-o lege, tot la urne, o urnă care să îți invalidezi votul în cazul în care oferta este execrabilă, ideal ar fi ca noua rundă de scrutin să se facă pe banii partidelor care au încercat să dea, din nou, cu trifla prin aruncarea în cursă a unor yesmani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *