Unul din cele mai frumoase trasee tematice din țară refăcut și extins de ASOCIAŢIA KOGAYON cu ajutorul DocProcess, o companie românească ce digitalizează documente

dsc_2251Unul din cele mai frumoase trasee tematice din țară, aflat în Parcul Naţional Buila-Vânturarița și intitulat «Poveștile Pădurii», a fost refăcut, extins și deschis publicului începând cu data de de 13 octombrie, după finalizarea amplasării tuturor punctelor informative, cu ajutorul companiei românești DocProcess, specializate în digitalizarea și managementul documentului.
În cursul lunilor septembrie – octombrie, voluntarii Kogayon și DocProcess au realizat și instalat 27 de panouri explicative pe traseul «Poveștile Pădurii». Acesta are un rol de inițiere și de educare pentru a-i apropia pe copii și pe adulți de lumea din pădure.
Traseul începe din satul Pietreni (comuna Costeşti, judeţul Vâlcea), la intrarea în parcul naţional de pe Valea Morii. Are o lungime totală de aproape 7 km, cu o diferenţă de nivel de 300 m, şi poate fi parcurs în circuit în 3-4 ore. Se urcă pe drumul forestier de pe Valea Morii, până în Poiana Scărişoara (marcaj triunghi roşu), de unde se poate merge 20 minute pe o ramificaţie către Schitul Pătrunsa (marcaj punct galben). Coborârea se face pe o potecă de pe limita parcului (marcaj pătrat roşu).dsc_2182
Pe parcursul traseului s-au amplasat panouri informative tematice despre: pădurile parcului, speciile arboricole, evoluţia pădurii, importanţa speciilor pioniere, a arborilor bătrâni şi a lemnului mort, habitate marginale sensibile, importanţa pădurii pentru resursele de apă, istoria geologică a zonei, vieţuitoarele parcului, resursele oferite de pădure, modul de administrare al pădurilor din parc, interacţiunea omului cu pădurea.
DocProcess, o companie românească furnizoare de servicii și soluții de management pentru firme, a dorit să marcheze, prin susținerea acestui traseu tematic, digitalizarea a 12 milioane de documente, în decurs de trei ani, de când a început să presteze aceste servicii. Digitalizarea documentelor a avut un impact pozitiv atât asupra companiei, care și-a dublat cifra de afaceri în perioada 2013-2015, cât și asupra mediului, ducând la economisirea a 240 de tone de hârtie, salvarea a 1596 de copaci și la implementarea unui parteneriat cu Asociația Kogayon, pentru susținerea Parcului Național Buila Vânturarița, concretizat într-o primă etapă prin prin extinderea și modernizarea traseului tematic «Poveștile Pădurii », în colaborare cu Kogayon, în Parcul Național Buila-Vânturarița.
dsc_2200«Asociația Kogayon și-a propus să transforme parcul într-un pol al dezvoltării durabile a zonei Oltenia de sub Munte, în folosul naturii, comunității locale și al vizitatorilor. Apreciem parteneriatul cu DocProcess, pentru că ne ajută la atingerea acestor obiective», a declarat Florin Stoican, președintele asociației.
«Prin serviciile noastre, îmbunătățim fluxurile vitale ale companiilor. Suntem unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii EDI (Electronic Data interchange) din Romania. Cu platforma DocXchange by DocProcess asigurăm interconectarea a peste 2500 de companii pentru transmiterea electronică de facturi, comenzi si alte documente comerciale. La fel, în societate, acționăm pentru îmbunătățirea fluxurilor vitale din comunități. Or cel mai important pentru vitalitatea noastră este să fim într-o relație armonioasă cu natura și să ne dezvoltăm împreună cu ea. Digitalizarea și tehnologia pot contribui la dezvoltarea durabilă a comunităților. În aceste condiții, colaborarea cu Kogayon pentru susținerea Parcului Național Buila Vânturarița decurge în mod natural din profilul nostru de business», a declarat presei Liviu Apolozan, CEO DocProcess.
Potrivit experților în conservarea mediului, 1 milion de facturi de hârtie înseamnă 133 de arbori, 36 de tone de dioxid de carbon, amprentă la sol și 20 de tone de hârtie. Cum DocProcess a digitalizat 12 milioane de facturi, acest lucru se traduce prin salvarea a 1596 de copaci, reducerea cu 432 tone de dioxid de carbon, precum și cu economisirea a 20 de tone de hârtie.

Mai multe informații despre traseu găsiți pe pagina de facebook a asociației:
https://www.facebook.com/asociatia.kogayon/photos/?tab=album&album_id=1811406095785337


Informații suplimentare:

  • DocProcess este un furnizor de servicii și soluții de management pentru companii, oferind servicii de consultanță, integrare de aplicații informatice și suport pentru acompanierea proiectelor de management al documentelor și automatizare a proceselor. DocProcess propune soluții sigure, interoperabile și scalabile care se integrează în mod natural în mediul actual de lucru, permițând astfel o tranziție graduală către o „societate digitală”: ERP (Enterprise resource planning); EDI (Electronic Data Interchange); DM (Document Management); Arhivare electronică; Automatizarea proceselor de business.
  • Parcul Naţional Buila-Vânturariţa (PNBV) este situat pe teritoriul localităţilor Costeşti, Bărbăteşti şi Băile Olăneşti din Judeţul Vâlcea. PNBV este singurul parc din România creat, în 2004, la inițiativa unui ONG, ASOCIAŢIA KOGAYON, care este și organizația care se ocupă de proiectele de conservare și de protecție a mediului de pe perimetrul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *