Klaus Iohannis îi numește „fanatici religioși” pe cei 3 milioane de români care au semnat împotriva căsătoriilor între homosexuali

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost solicitat miercuri de preşedintelui Alianţei Evanghelice din România să-şi expună punctul de vedere cu privire la revizuirea Constituţiei în aspectul definirii căsătoriei. Şeful statului român a punctat că este greșit să mergem pe calea fanatismului religios, el declarându-se adept al toleranței și deschiderii pentru căsătoriile între persoane de același sex, informează mediafax.ro.

„Nu am ce să-i răspund. În chestiunea revizuirii Constituţiei încă nu este rândul meu să mă exprim. Însă în acest context cred că este foarte important să reiterez un lucru în care cred fiindcă eu provin dintr-o minoritate etnică şi religioasă, eu cred că trebuie să revenim la ceea ce se numeşte toleranţă şi acceptarea celuilalt, acceptarea celuilalt cu bune şi cu rele. Nu suntem toţi la fel, nu toate gupurile etnice şi toate grupurile religioase sunt la fel. Este greşit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios şi a solicitărilor ultimative. Eu nu cred în ele şi nu le sprijin. Sunt adeptul toleranţei, al încrederii şi deschiderii spre celălalt”, a spus preşedinte întrebat în legătură cu solicitarea preşedintelui Alianţei Evanghelice din România de a-şi exprima punctul de vedere referitor la propunerea Coaliţiei.

La 20 iulie, Curtea Constituţională a dat aviz pozitiv pentru iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei, în sensul în care aceasta respectă limitele revizuirii, însă judecătorii nu s-au pronunţat pe fondul problemei – definirea căsătoriei ca uniune între femeie şi bărbat – nici asupra oportunităţii.

Decizia a fost luată în unanimitate şi, drept consecinţă, iniţiativa poate intra în dezbaterea Parlamentului, unde este însă nevoie de o majoritate calificată pentru a fi adoptată. În cazul în care ar fi aprobată de Parlament, propunerea trebuie să fie suspusă şi unui referendum naţional.

Un comentariu la „Klaus Iohannis îi numește „fanatici religioși” pe cei 3 milioane de români care au semnat împotriva căsătoriilor între homosexuali

  • 21 octombrie 2016 la 18:54
    Permalink

    Sunt fanatic ? Da sunt doar in mentalitatea dv. deoarece sustin Sfanta Scriptura sau Sfantul Cuvant care zice asa: ” barbatul care se culca cu alt barbat ca cu o femee or femeia care se culca cu o femee ca cu un barbat e o ticalosie, iar barbatul care traeste cu un animal ca cu o femee or femeia care traeste cu un animal ca cu un barbat e o perversiune”. Asadar,daca ne cereti sa fim toleranti cu ticalosiea dece nu le puneti pe toate la un loc,cum ar fi; ticalosia,perversiunea,pedofilia,violul,plcerea hedomica si alte aberatii pe care inca nu am auzit (de n-as mai auzi in veci) . Astept sa veniti cu aceasta lista terifianta si sa sustineti si celelalte idiotenii in numele democratiei caci pentru nornalitate si pentru cetatenii normali n-ati facut mai nimic. Desfranatii o sa va faca o statue insaPutin, ramane un reper moral!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *