Timbrul de mediu e ilegal, așa că Ministerul Mediului îl va înlocui cu două taxe

Timbrul de mediu este „ilegal” și trebuie eliminat. Afirmația aparține chiar ministrului Mediului, Cristiana Pașca Palmer.

Taxa a fost introdusă în 2007 de Călin Popescu Tăriceanu și a fost modificată de câteva ori de-a lungul timpului.

”Din punctul meu de vedere – și asta este și ce am discutat foarte mult la nivelul Grupului de Lucru – categoric, bineînțeles, acest timbru de mediu actual trebuie abrogat. Și pentru că este declarat ilegal, și pentru ca este inechitabil în forma în care există”, adeclarat ministrul Cristiana Pașca Palmer, cotat de citat de site-ul 4tuning.ro.

Totuși nu trebuie să ne bucură. Ministrul Mediului a mai spus că taxa de timbru va fi eliminată, dar în schimb va apărea o altă taxă, care va crește prețul benzinei la pompă.

”Una dintre variantele pe care noi am luat-o în calcul a fost o taxare a consumului de combustibil. Atunci fiecare este taxat în mod echitabil în funcție de cât rulează și de cât consumă. Deci un pachet în doi piloni. Pe de-o parte o taxare a combustibilului, cu o suma mică de fapt, foarte mică, care s-ar fi regăsit într-un impact de doi lei pentru un plin de combustibil. Și un pilon de impozitare diferențiată, pentru că noi nu impozitam diferențiat în funcție de norma de poluare a motorului”, a mai spus Cristiana Pașca Palmer.

Pe scurt, taxa de timbru va fi înlocuită nu de una ci de două taxe, una pe carburant, care este și așa sufocat de accize și o altă taxă pe impozitul mașinii.

Adi STROESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *