Oamenii lui Victor Ponta, parașutați de Liviu Dragnea în filiale

Liviu Dragnea a căzut la ­înţelegere cu aripa Victor Ponta, drept urmare el și oamenii săi se vor regăsi pe listele cu candidați ai Partidului Social Democrat din ţară. Conform unor  surse din conducerea PSD,  Dragnea a  pregătit această mișcare de  câteva săptămâni.  Câteva filiale  au primit ordin să facă curățenie pe liste pentru a face loc noilor veniți, iar organizațiile în cauză s-au conformat.

Dacă Victor Ponta are locul asigurat pentru un nou mandat pe listele PSD Gorj, pentru foștii săi miniștri și colaboratori au fost pregătite, de  asemenea,  locuri călduțe.  Deocamdată, până mâine, listele cu candidați, întocmite în baza propunerilor înaintate de organizațiile județene ale PSD, sunt ținute sub cheie de președintele PSD.

Eugen Teodorovici, fostul ministru al Fondurilor Europene și al Finanțelor, va deveni din senator de Buzău, parlamentar de Constanța în viitoarea legislatură. El va fi instalat de către organizația de la malul mării pe locul doi, considerat eligibil,pelista pentru Camera Deputaților.

În aceeași situație se mai află fostul ministru al Cercetării, Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnice București,  care a  fost impus pe listele PSD  Gorj, dar este posibil să fie regăsit până la urmă pe listele de la București pentru Senat. La București unde se pare se vor regăsi și Ecaterina Andronescu și Șerban Nicolae, pe aceeași listă.

Titus Corlăţean şi Rovana Plumb vor candida la alegerile parlamentare din acest an pe listele PSD Dâmboviţa. Rovana Plumb este deputat în Colegiul 2 Pucioasa, judeţul Dâmboviţa, şi va candida la Camera Deputaţilor, iar Titus Corlăţean, care nu este membru al organizaţiei judeţene, va candida la Senat. Fosta deținătoare a portofoliului la Ape și Păduri, Doina Pană, deschide lista pentru  Cameră la PSD Bistrița.

Liviu Pop, un alt apropiat și colaborator al lui Victor Ponta, este cap de listă pentru Senat din partea PSD Maramureș,  iar fostul ministru al Apărării în timpul guvernării Ponta, Mircea Dușa, are locul de deputat  asigurat pe listele PSD Harghita.

Fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a fost parașutat de la București pe listele PSD Vâlcea, deși el și-ar dori un loc eligibil  tot în capitală. Ecaterina Andronescu va fi însă cea care va figura pe listele PSD București pentru un nou mandat de senator, ne-au mai informat sursele citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *