Proiectul privind eliminarea unor taxe nefiscale a trecut de Comisia buget-finanțe. Taxele radio-tv nu vor fi eliminate

Comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților a avizat favorabil, luni, cu numai o abținere, proiectul de lege inițiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, care prevede eliminarea unor taxe nefiscale, membrii comisiei stabilind, însă, ca taxa radio-tv să rămână în vigoare.

Printre taxele care vor fi eliminate se află timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comerțului, taxe consulare și de cetățenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxa suplimentară pentru eliberarea pașaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Națională de Pensii, informează Agerpres.

Amendamentul ca taxa radio-tv să nu fie eliminată a aparținut membrilor comisiei și a fost votat în unanimitate.

Reprezentanții asociațiilor din industria auto au susținut ca timbrul de mediu pentru autovehicule să nu fie eliminat, arătând că, în caz contrar, va crește poluarea, vânzarea autovehiculelor noi va scădea și nu vor mai putea fi finanțate unele programe, cum este ”Rabla”.

La dezbaterile generale, deputații liberali au susținut că acest proiect face parte din campania electorală a PSD, însă au arătat că sunt de acord cu eliminarea mai multor taxe nefiscale. Reprezentanții PSD au susținut că acest proiect este necesar.

Proiectul urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaților în ședința de marți, de la ora 10,00, sub rezerva depunerii raportului comisiei, a precizat secretarul Camerei Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *