Un edil în atenţia presei. Primarul comunei Câineni

Primăria comunei Câineni, condusă și în acest mandat de primarul Ion Nicolae, posedă un site oficial bine administrat, care transmite un prim semnal cu privire la atenția acordată de edilul șef diferitelor nuanțe ale comunicării. Conform celor consemnate aici, “comuna Câineni este poziţionată în partea de nord-est a Ţării Loviştei şi a judeţului Vâlcea, respectiv în extremitatea nord-estică a Olteniei şi aproximativ în zona central-sudică a României.

În cadrul judeţului Vâlcea, Loviştea geografică reprezintă o uriaşă depresiune intramontană ce desparte Carpaţii Meridionali în doua grupe mari de munţi: Făgaraş şi Parâng.

Loviştea administrativă include, pe lângă partea depresionară şi partea de sud-vest a Munţilor Făgăraş, şi pe cea de est a Masivului Parâng, adică Munţii Lotrului, de o parte şi de alta a Oltului. Partea depresionară se desfaşoară pe culoarul longitudinal al defileului Turnu Roşu-Cozia, şi prezintă intrânduri în parţile meridionale ale Munţilor Făgăraş şi Lotru. Loviştea din stânga Oltului are o suprafaţă administrativă de 384 km pătraţi, din care partea locuită reprezintă aproximativ 150 km pătraţi, iar Loviştea din dreapta Oltului are o suprafaţă administrativă de aproape 900 km pătraţi. Dacă Loviştea vâlceană are o suprafaţă de aproape doua ori şi jumătate mai mare decât Loviştea agreşană, în schimb în ceea ce priveşte gradul de populare, raportul este invers.”

Nu lipsește, desigur, nici mesajul primarului, cum nu lipsesc nici cele mai importante informații de interes public. Atenția acordată de primarul Ion Nicolae relației cu presa este cu atât mai lăudabilă cu cât faptele despre care se face vorbire creionează imaginea unui gospodar priceput, care face eforturi susţinute pentru respectarea cuvântului dat în campania electorală.

Astfel, citim în ziarele din iulie că Ion Nicolae are în vedere reabilitarea Școlii Gimnaziale din satul Câinenii Mari, unitate de învăţământ care nu a mai fost de mult reparată.

În august, aflăm că proiectul care timp de trei ani a dat bătăi de cap conducerii Primăriei comunei Câineni a fost în sfârșit finalizat, era vorba de proiectul privind asfaltarea a 7,4 kilometri de drumuri de interes local în toate satele comunei, proiect realizat prin Ordonanta 28. Iar în septembrie, presa vâlceană vorbea despre o Bază Sportivă și despre faptul că Dispensarul uman din Câineni va fi reabilitat. Dacă lucrurile vor continua în ritmul acesta, putem afirma că, cel puțin pentru mandatul acesta al primarului Ion Nicolae, comuna Câineni se află pe drumul cel bun.

Dumitru Negulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *