Berislăveşti: din primăvară, alte 11 drumuri comunale intră în reabilitare

Lucrările de infrastructură din comuna Berislăvești, programate pentru acest an, sunt terminate în proporție de 90%, însă planurile primarului Ion Bușagă nu se termină aici. Primăria a depus deja proiectele necesare pentru reabilitarea și modernizarea a încă 11 drumuri comunale.

”Lucrările pe Ordonanța 28 sunt aproape terminate. Pot spune că suntem pe ultima sută de metri. Lucrările sunt gata în proporție de 90%, mai sunt câteva mici retușuri de făcut pe anumite locuri, pe care sperăm să le terminăm înainte ca timpul să se strice de tot. Ploile din ultima perioadă nu ne-au permis să finalizăm totul, dar pot spune că suntem în grafic. Eu sper că, până pe data de 5-6 noiembrie, lucrările să fie gata.

Mai avem depuse proiecte pentru reabilitarea și modernizarea a încă 11 drumuri de interes local. Proiectele sunt depuse pe Programul Național de Dezvoltatre Rulrală. Pot spune că aceste proiecte au fost deja vizate, dar acum așteptăm să fim chemați pentru a semna contractul de finanțare, iar în primăvara viitoare sperăm să putem demara lucrările”, a declarat primarului comunei Berislăvești, Ion Bușagă.

 

Primăria Berislăveşti este pregătită pentru iarnă

 

Primarul comunei vâlcene B­e­ris­lăvești a găsit soluția perfectă pentru a se asigura că iarna ”nu îl va prinde nepregătit”. Primăria vâlceană a achiziționat din fonduri proprii un tractor complet echipat pentru dezăpezit și care va fi 24 din 24 ore în alertă.

”La Berislăvești noi suntem pregătiți pentru iarna care bate la ușă. Având în vedere că suntem și într-o zonă de munte, cu drumuri mai greu accesibile. Materialul antiderapant este deja achiziționat. În maxim o săptămână de zile o să ne ajungă și tractorul achiziționat special pentru deszăpezirea drumurilor locale și care a fost plătit de Primăria Berislăvești din fonduri proprii. Tractorul va fi dotat cu sărăriță (un echipament special de împrăștiat materialul antiderapant uniform – n.r.) și cu o lamă de zăpadă.

Am recurs la achiziționarea acestui utilaj pentru că nu vrem să mai depindem de alte firme de deszăpezit, care sunt și nu prea mereu disponibile. Având utilajul nostru, acesta va fi disponibil 24 de ore pe zi. După calculele noastre, în maxim 2-3 ani acestă investiție va fi amorsată“, a completat primarul Ion Bușagă.

Adi Stroescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *