Curtea de Conturi Vâlcea i-a ras lui Gutău 17 proiecte de investiţii

Curtea de Conturi Vâlcea obligă Primăria Râmnicului să renunţe la 17 obiective de investiţii, proiecte expirate fără şanse de realizare în viitorul apropiat. O parte dintre proiectele găsite de CC Vâlcea fie au fost realizate pe alte proiecte, din alte surse de finanţare, fie nu au obţinut avizele necesare demarării lucrărilor.

În urma auditului financiar realizat anul trecut de inspectorii Curţii de Conturi Vâlcea la Primăria Râmnicului, raport depus în data de 22.06.2016, s-a descoperit că UAT Rm. Vâlcea are la capitolul „Active fixe in curs de execuţie” un număr de 17 investiţii sistate, care nu mai au posibilitatea continuării, toate iniţiate în perioada 1997 – 2012.

Pentru intrarea în legalitate, auditorii externi au cerut aprobarea trecerii lor, de către Consiliul Local, pe cheltuieli şi scăderea din patrimoniul unităţii administrativ-teritoriale.

Din  cele 17 investiţii fac parte următoarele proiecte: Locuinţe ANL pentru tineri, proiect care a picat din cauza retrocedării terenului destinate construcţiilor; Amenajarea intersecţiei DN 67 – Splaiul Independenţei, proiect sistat din cauza reconfigurării zonei prin construcţia River Plazza Mall; Modernizare baie comunală – proiect sistat prin concesionarea ei de către Nicolae Sofianu; Reabilitarea sistemelor de apă în municipiu – proiect realizat în final pe fonduri europene; Reabilitare şi extindere canalizare în Rm. Vâlcea – proiect realizat parţial pe fonduri europene; Sistematizare intersecţie Calea lui Traian cu Str. General Magheru, prin amenajrarea unui sens giratoriu – proiect aflat în stand-by din cauza „reevaluărilor ulterioare de dezvoltare a zonei”. Adică în funcţie de blocul ce urmează a fi făcut de către partenerii de afaceri ai primarului.

Avem încă un proiect pentru realizarea unui sens giratoriu  între B-dul Tineretului cu Str. Luceafărului, proiect care n-a fost promovat la etapele următoare; Extinderea sediului Primăriei şi realizarea reţelei de canalizare pe Str. Aurel Sacerdoţeanu. Toate aceste proiecte, plus încă câteva vor fi rase la şedinţa ordinară din data de 28 octombrie.

Dana Nedescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *