Drumul spre Mânăstirea Stănişoara va fi asfaltat în întregime

Stațiune Călimănești este într-o evidentă creștere atât din punct de vedere al numărului de turiști, cât și al economiei și asta se datorează investițiilor făcute în acest sens.

”Noi avem câteva proiecte pe care le-am demarat și/sau pe care sperăm să le începem cât de curând pentru dezvoltarea orașului stațiune Călimănești.

Proiectele sunt atât pe infrastructură, pentru a fluidiza circulația, dar și strict pe turism. Vrem ca turiștii care ne vizitează localitatea noastră să beneficieze de condiții la cel mai înalt nivel”, a declarat Vasile Scarlea, viceprimarul orașului Călimănești.

Unul dintre proiectele de insfrastructură pe care Primăria Călimănești vrea să le demareze în viitorul apropiat este și asfaltarea întregului drum care leagă orașul de mânăstirea Stă­nișoara.

”Am reușit să asfaltăm porținea care leagă barajul Turnu de mânăstirea Tur­nu, iar pe viitor vrem să asfaltăm și drumul care leagă orașul Călimănești de mânăstirea Stă­nișoara.

Drumul a fost deja preluat de la Direcția Silvică Vâlcea și a fost inclus într-un proiect de reamenajare. Toate aceste lucrări nu vor decât să faciliteze accesul turiștilor către zonele respective”, a completat viceprimarul Scarlea.

Tot odată, reprezentantul primăriei orașului vâlcean, Vasile Scarlea a făcut un apel public către Guvern, actual sau viitor, prin care cere o implicare mai mare în dezvoltarea turismului românesc.

”Vâlcea, prin numeroasele ei zone frumoase și aici nu mă refer numai la Călimănești, ci și la Olănești, Băile Govora, Horezu, Voineasa etc, poate devenii un pol al turismului românesc, dar pentru asta avem nevoie și de sprijinul Ministerul Turismului.

Sfatul meu este ca Guvernul României, ori care ar fi el, să investească mai mult în turismul național pentru că avem cu ce ne lăuda”, a încheiat vicele Vasile Scarlea.

Adi Stroescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *