S-a spart conducta premierului

Deputaţii au făcut măcel  luni seara în bugetul statului. Social-democraţii şi UDMR –iştii au aprobat, pe repede înainte,  creşteri salariale  de 1,125 miliarde de lei. O pomană electorală cu implicaţii negative în anul bugetar 2017. Cel puţin aşa susţine ministrul muncii, Dragoş Pîslaru. Ministrul spunea că “ modificările adoptate depășesc cel mai negru scenariu”. Le-a urat succes şi un premiu Nobel “pentru cel care o să facă deficitul bugetar”.

Principalii beneficiari, respectiv personalul tehnic medical,  angajaţii  din Casa Națională de Asigurări de Sănătate care s-au ales  cu o majorare salarială de  25% începând cu 1 decembrie 2016; cei din  învățământ şi asistenţa socială vor obţine de la 1 ianuarie o majorare de  15%, se vor bucura pe termen scurt de cadoul oferit de deputaţi. Chiar foarte scurt.

Să nu uităm că românii şi-au tot luat astfel de ţepe: au primit cu două mâini în campania electorală şi au rămas cu buzunarul  gol la doar două luni după. Noul guvern instalat prin cea mai ordinară formă de mituire a populaţiei anunţa cu regret că vistieria statului e goală puşcă şi va trebui cârpită prin “ajustarea” salariilor… tăierea majorărilor sau dis­po­nibilizări extinse . Un scenariu stabilit de comun acord cu actualul şi viitorul premier Dacian Cioloş în laboratul din Palatul Victoria.

Scenariul este perfect tocmai prin  simplitatea lui şi, dacă mai adaugi şi faptul că a fost patentat de fostele guverne, nu prea ai cum să dai greş cu el.

Aşa se face că beneficiarii “mărului otrăvit” vor trece de la caviar la ştevie cu rapiditatea sunetului.

 Comercianţii de iluzii nu au niciun stres în acest sens, au bifat o măsură electorală aducătoare de voturi cu convingerea fermă că mizeria va fi atent calculată şi servită în doze mari de viitorul guvern format din tehnocraţii lui Iohannis.

Domnul preşedinte va avea guvernul lui, chipurile, iar românaşii vor crăpa tot pe mâna lui.

În fapt, preşedintele Iohannis va deţine doar iluzia puterii absolute, butoanele vor fi undeva la Bruxelles.

Pe ultima sută de metri, preşedintele României ne informa cu un rânjet fals pe faţă că va deveni un preşedinte jucător, fără specifice, însă, şi partida… dacă e una de poker sau de popa prostul. Eu mizez pe a doua variantă.

Toate mişcările de trupe cu infiltrarea “gelaţilor” aduşi din cabinetele de la Bruxelles pentru aşa-zisa relansare economică a României reprezintă cea mai ordinară formă de manipulare a unei populaţii sictirite şi stoarse de ultima picătură de speranţă.

UE şi papagalii aflaţi în solda marilor puteri nu dau doi bani pe relansarea noastră economică, iar ameninţările cu expulzarea muncitorilor români din spaţiul lor reprezintă tot o formă de manipulare politică, de această dată pe formula: vă lăsăm să ne ridicaţi nivelul de trai dacă ne vindeţi şi ce-a mai rămas viabil prin România.

Ei ne vând iluzia unui trai decent în ţara lor, noi le oferim  viitorul pe tavă. Un troc corect, din punctul lor de vedere, dar doar din punctul lor de vedere.

Noi nu avem dreptul la un punct de vedere şi nici politicieni capabili să lupte pentru el. Avem doar nişte golani interesaţi de funcţii şi avere. Atât.

Va fi foarte interesant de văzut ce vor mai toca după vinderea ultimei surcele, a ultimului şurub

Dana NEDESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *