Majorările pe OUG 20 vor crește salariile unor directori cu peste 50%

Modificările la OUG 20/2016 privind salarizarea, vizând creşteri salariale în educaţie şi sănătate, intră astăzi în dezbaterea Camerei Deputaţilor. Conform unui document, citat de News.ro, aplicarea modificărilor ar putea duce la creşteri salariale mult mai mari decât cele vehiculate, dar numai pentru anumite categorii. De exemplu unui director de unitate de asistenţă socială salariul ar putea crește cu 54%, de la 4212 lei la 6498 de lei, iar în cazul unui asistent social ar putea fi de 38%.

În cazul unui director de program de rezidenţiat, creşterea este de 12,5%, iar salariul unui medic coordonator de substaţie la serviciul de ambulanţă ar creşte cu 10%.

Cel mai mare impact bugetar al modificărilor salariale decise de comisiile parlamentare de specialite pentru personalul din educaţie şi din sănătate, de 2,9 miliarde de lei, îl au majorările cu o medie de 15% ale salariilor de bază pentru personalul din sănătate, inclusv cel administrativ, de la 1 decembrie 2016 (1,1 miliarde de lei) şi pentru personalul din învăţământ, de la 1 ianuarie 2017 (1,8 miliarde de lei).

Pe locul al treilea ca impact bugetar se află sporurile calculate ca procent aplicat la salariile majorate pentru personalul din sănătate şi asistenţă socială, cu un impact de 1,4 miliarde de lei asupra cheltuielilor de personal ale bugetului general consolidat.

Conform unui document obţinut de News.ro, decizia comisiilor implică şi majorarea salariilor de bază pentru personalul din asistenţa socială, în medie cu 15%, de la 1 decembrie 2016, impactul bugetar fiind de 292, 31 milioane de lei.

Pe cale de consecinţă, această decizie va genera şi modificări ale salariilor personalului din cadrul caselor de asigurări de sănătate judeţene si din cadrul direcţiilor judeţene de sănătate publică, salarii care reprezintă 85% din nivelul salariilor majorate pentru Casa Națională de Asigurări de Sănătate, ceea ce înseamnă costuri de 231,27, milioane de lei.

Decizia parlamentarilor implică şi stabilirea salariilor pentru personalul din cadrul Agenţiei Române de Salvare de Vieți Omenești pe Mare, care vor fi similare drepturilor salariale ale personalului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, iar impactul bugetar va fi de 2,25 milioane de lei, conform documentului citat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *