Sistemul informatic al cardului de sănătate a PICAT din nou

Începând cu luni, ora 10:00, Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă datorita unor probleme tehnice.

”Până la remedierea problemelor tehnice apărute, serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim off-line.

Pentru transmiterea și validarea serviciilor acordate în această perioadă sunt aplicabile dispozițiile art.199-202 din H.G. 161/2016, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 361 – 364 din H.G. 206/2015, cu modificările și completările ulterioare.

În acest sens, până la termenul de raportare a activității lunare pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcționarea PIAS, președintele CNAS va emite ordin, conform prevederilor legale mai sus menționate”, se arată într-un comunicat emis de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Defecțiunea din acestă dimineață este a cincea pe care sistemul Informatic a Asigurărilor de Sănătate o înregistrează în ultimele patru luni.

Ultimele două defecțiuni, din octombrie și de la începutul lunii noiembrie au fost cele mai grave, ele fiind remediate abia după două zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *