Operele lui Mozart, Rossini și Haydn vor putea fi auzite la filarmonica „Ion Dumitrescu”

Filarmonica „Ion Dumitrescu” vă invită  Luni 14 Noiembrie 2016, ora 19.00, Sala Lahovari   la un CONCERT SIMFONIC în a cărui deschidere veți putea asculta Uvertura „Signor Bruschino” de Gioachino Rossini urmată de Concertul nr. 3 pentru corn și orchestră de W. A. Mozart în interpretarea Cornistului MIHAI SÎRBU iar în cea de-a doua parte orchestra simfonică a filarmonicii condusă de Dirijorul LIVIU CONDRIUC vă va prezenta Simfonia nr. 45, a „Despărțirii” de Joseph Haydn.


 

Dirijorul  LIVIU CONDRIUC   

Liviu Condriuc a absolvit vioara la Conservatorul George Enescu Iaşi, cu profesorul Leonid Popovici. A urmat cursuri postuniversitare de violă la Hochschule für Musik din München  cu profesorul Jürgen Weber şi la Hochschule für Musik din Berlin la renumitul profesor Alfred Lipka. După o scurtă activitate ca prim violist la opera din Regensburg, se mută la Deutsche Oper Berlin, unde activează până în prezent. Paralel cu activitatea de violist la Deutsche Oper Berlin, a început studii particulare de dirijat la profesorul Dumitru Goia şi compoziţie la profesorul Corneliu Dan Georgescu. A asistat la repetiţiile celor mai importanţi dirijori, printre care în mod deosebit menţionăm Sergiu Celibidache cu Filarmonica din München. Ca membrul activ al Deutsche Oper Berlin, a lucrat cu mari personalităţi dirijorale, precum Christian Thielemann, Giuseppe Sinopoli, Donald Runnicles, Ulf Schirmer, Constantinos Carydis, Fréderic Chaslin, Fabio Luisi, Jun Märkl, Renato Palumbo, Marcello Viotti, Andris Nelsons. A participat activ la numeroase cursuri internaţionale de dirijat în Germania, Rusia, Austria, România, Republica Moldova. În Romania a mai dirijat orchestrele din Oradea, Piteşti, Braşov, Iaşi, Bucureşti .

 

MIHAI SÎRBU – corn

 Cornistul Mihai Sîrbu s-a născut la 19.08.1975 în com. Cotusca, jud. Botoşani. A absolvit Liceul de Arta ,,Octav Bancila”Iasi  la  secţia instrumentală (corn)  la clasa profesorului Musteaţă Nicolae.

Absolvent al  Academiei de Muzică ,, George Enescu”  din  Iaşi,  secţia instrumentală, corn la clasa profesorului Petrea Gîscă.  A susţinut diferite recitaluri şi a participat la diferite concursuri.

Din anul 1994 până în anul 1999 a fost angajat al Operei Române din Iaşi. Din anul 1996 a colaborat cu Filarmonica ,, Moldova” din Iaşi, iar din anul 1998 devine colaborator permanent,  (prim cornist )al Filarmonicii de Stat Botoşani.

În anul 1999 devine angajat al Filarmonicii de  Stat din  Botoşani, unde îşi desfăşoară şi în prezent activitatea artistică.

Între anii 2001 – 2004 a colaborat cu orchestra de suflători Villa – Nova Di Guidonia Italia.

În anul 2011, din 01 ianuarie a fost numit manager la Filarmonica de Stat Botosani,  fiind  cel mai tânăr manager  al unei filarmonici din ţară.

Este membru al cvartetul de corni („Horn Quartett”) împreună cu care a susţinut  mai multe recitaluri.

În 26 noiembrie 2012 a colaborat cu Filarmonica Piteşti in calitate de solist, (Concert  pentru  patru corni şi orchestră).

În prezent este managerul Filarmonicii de Stat din Botoşani şi desfăşoară  o bogată activitate solistică.

 

Preţul biletului la acest concert este de 20 de lei, iar elevii, pensionarii, studenţii şi şomerii beneficiază de reducere de 50%, respectiv 10 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *