Centru de zi pentru copiii nevoiaşi, la Orleşti

De la 15 sptembrie anul acesta, în comuna Orlesti, mai exact în satul Sâlea, funcționează Centrul de Zi pentru copiii nevoiași, realizat  cu fonduri de la Ministerul Muncii și Familiei. Beneficiarii sunt 15 copii care frecventeaza gră­dinița și școala primară.

Aici ei primesc, după modelul after school, o masă caldă pe zi, asistență specializată și desfășoară diverse activități creative, recreative și de socializare. Condițiile din centru sunt din cele mai bune, iar toate cheltuielile  sunt suportate de către primărie și Consiliul Local.” Inițial, a fost aici o clădire mai veche, nefuncțională, o fostă grădiniță.

Am obținut o finanțare pe un program guvernamental, prin Ministerul Muncii și Familiei. În acest moment, în centru vin 7 preșcolari și 8 școlari. Sunt copii săraci, aleși în urma unor anchete sociale. Toată lumea este mulțumită, atât cei mici, cât și părinții.

Proiectul a demarat în anul 2013 și a costat în jur de 10 miliarde de lei vechi. Primăria și Consiliul Local se ocupă de toate cheltuielile aferente, în acest moment”, ne-a spus primarul Constantin Cîrstina.

Alina Nenu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *