Cică, cică…


Mai să facem atac vascular luni seara, când ne-am trezit pe pagina de facebook a fostului viceprimar Vasile Cocoş, candidat la deputăţie, cu Eugen Neaţă, fostul consilier al lui Mircia Gutău, candidat tot acolo.


La prima aruncătură de ochi am crezut că am greşit adresa, dar ne-a salvat candidatul Neaţă care era înfăşurat într-un fular roşu, roşu, roşu… rupt dintr-un colţ de steag pesedist. Aşa “potriveală” mai rar… nu mai spunem că, mai tot timpul, e la stânga liderului PSD… cot la cot… Prietenul primarului ştie să pozeze ca la Hollywood… îşi arată toată dantura… că banii pentru campanie curg din toate contractele din oraş şi nu numai.


Şi ca totul să fie ca-n filme, primarul Mircia Gutău, cel mai risipitor fiu al oraşului, dă şi un premiu în cinstea alegerilor… un bal de peste 12 miliarde de lei vechi… pe data de 9 decembrie, adică înaitea alegerilor. Orice scenarii care implică acţiuni populiste, încercări de mituire a populaţiei… sunt perfect valabile…


S-a dat startul asfaltărilor electorale. Şeful drumarilor vâlceni, liberalul Nicolae Vălimăreanu, a primit poruncă de la stăpânire, nu ştim de la care dintre ele… Gutău sau Rădulescu, să asfalteze nişte drumuri… dar fără bani. Liberalul s-a conformat, chiar dacă nu a văzut un leu din miliardele datorate de CJ. Societatea e pe butuci, dar munceşte la greu pentru interesele candidaţilor PSD… inclusiv pentru pilosul primarului. Consiliul Judeţean are o datorie istorică de câteva miliarde pe care nu catadicseşte să o plătească. Cică nu are bani… dar îi trage şi pe alţii după ea… spre faliment.


Cică Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi-a tras ca purtător oficial de cuvânt un săptămânal local. Informaţia ne-a fost dată de purtătorul oficial al Poliţiei care a început să trimită şi celorlalte publicaţii locale, prin SMS, articolele şi fotografiile publicaţiei respective. O gafă de proporţii care, nereperată la timp de către jurnalişti, ar fi creat un scandal de proporţii. Întrebat oficial despre gafa poliţiştilor din subordine, noul inspector şef al inspectoratului de poliţie a declarat că regretă incidentul… că-i este „jenă de lipsa de jenă a angajaţilor”… Bine spus, faza cu lipsa de jenă a angajaţilor din ISJ Vâlcea. Tănărul inspector are dreptate, în definitiv s-a trezit în braţe cu o  moştenire preluată de la predecesorii săi, care n-aveau nicio jenă pe zona în cauză…


Începe să-mi placă în România. Cică primarul Mircia Gutău riscă un nou dosar penal. Angajaţii de la Pieţe Prest, cei cu mapa, nu toţi, i-au făcut plângere penală pentru că le-a pus mătura în braţe şi i-a trimis să zgândere praful de pe trotuarele din centrul oraşului, deşi munca lor era la pix. Se pare că lucrurile se schimbă şi la noi, oamenii s-au deşteptat şi-şi apără demnitatea şi drepturile prevăzute de lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *