STRAT în campania electorală

S-a dat startul în Campania electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. La nivel national, în cursa electorală s-au înscris în total, potrivit Biroului Electoral Central, citat de Agerpress, 4.251 de candidați pentru Camera Deputaților și 2.226 pentru Senat.

În prezent, numărul alegătorilor înscriși în Registrul electoral, inclusiv cetățenii care vor împlini 18 ani până la data de 11 decembrie, este de 18.906.721, conform datelor furnizate în 8 noiembrie de Autoritatea Electorală Permanentă.

Listele electorale permanente se vor întocmi cel târziu cu trei zile înaintea alegerilor, pe 8 decembrie.

Numărul total de alegători români cu domiciliul sau reședința în țară, valabil la data de 8 noiembrie, este de 18.297.431 și sunt 8.889 de cereri de vot prin corespondență ale cetățenilor români din străinătate.

În diaspora a început deja votul, deoarece cetățenii români cu reședința sau domiciliul în străinătate și care s-au înscris în Registrul electoral au primit buletinele de vot prin Poșta Română. Plicurile cu voturile prin corespondență se centralizează la Biroul Electoral de Circumscripție 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării.

Pentru organizarea alegerilor s-a aprobat suma totală de 227,7 milioane de lei, iar fondurile necesare sunt prevăzute în bugetele MAI, MAE, AEP, STS, INS, pe categorii de cheltuieli.

Zece partied în cursa electorală la Vâlcea

La nivelul judeţului Vâlcea, conform Biroului Electoral Județean, în cursa pentru cele nouă fotolii de parlamentar şi-au depus candidaturile zece partide politice şi doi independent.

Pe 11 december sunt aşteptaţi la urnele de vot 336.000 care vor avea de ales trei senatori şi şase deputaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *