Trei consilieri vâlceni au fost găsiți incompatibili de ANI

Fost viceprimar EDUARD VÎRLAN și actual consilier local al Municipiului Râmnicu Vâlcea, a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate.virlan-eduard

Acesta, potrivit comunicatului emis de ANI, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 05 iunie 2013 – 29 ianuarie 2014 întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliile de Administrație ale Colegiului Național de Informatică „Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea, Colegiului Economic Râmnicu Vâlcea, Liceului de Arte „Victor Giuleanu” Râmnicu Vâlcea și Clubului Sportiv Școlar Râmnicu Vâlcea, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d)   din Legea nr. 161/2003.

De asemenea, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 05 iunie 2013 – 26 iunie 2016 întrucât a deținut simultan funcțiile de viceprimar și șef serviciu (angajat cu contract individual de muncă) în cadrul Serviciului Verificare Cereri de Finanțare – Oficiul Județean al Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit Vâlcea din cadrul Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (actualmente Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Vâlcea din cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale), încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. c)   din Legea nr. 161/2003.

***

Fostul consilier local GHIMIȘ VALENTINA, în cadrul Consiliului Local Băile Olănești a fost găsită în stare de incompatinilitate de ANI, întrucât, între Primăria orașului Olănești (în cadrul căreia deținea calitatea de consilier local) și S.C. Giorgi și Vali S.R.L (societate în cadrul căreia deținea calitatea de asociat, iar soțul acesteia calitățile de asociat și administrator) au fost încheiate contracte de prestări servicii în cuantum de 22.000 Lei, încălcând astfel dispozițiile art. 90, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003.

***

dumitru-draganescu-198x300Consilierul local DRĂGĂNESCU DUMITRU, în cadrul Consiliului Local al orașului Horezu, s-a aflat în stare de incompatibilitate, potrivit ANI, întrucât societățile comerciale Turnir S.R.L. (la care persoana evaluată a deținut calitatea de asociat și funcția de administrator, iar soțul acesteia calitatea de asociat) și Biandra Trading S.A. (la care persoana evaluată a deținut funcția de cenzor) au încheiat contracte comerciale de furnizare produse, în cuantum de 79.977,96 Lei, cu Primăria Municipiului Târgoviște, cu instituții aflate în subordinea ori sub autoritatea Consiliului Local Târgoviște și cu societăți comerciale înființate de acesta (achiziții directe de bunuri pe bază de facturi).

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003.

Cristian Duță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *