Alimentarea cu apă a satului Dianu şi amenajarea căminului cultural, câteva din obiectivele avute în vedere de administraţia din Stroeşti

Primarul comunei Stoeneşti, Toma Ciolacu, recunoaşte că localitatea pe care o conduce nu stă prea bine cu infrastrucura. „Nu stăm prea bine cu infrastructura, pentru că în zonă nu avem agenţi economici puternici, nu avem cale ferată care să puncteze şi multe alte lucruri care însumează un punctaj, iar acesta, la rândul lui, aduce bani”.

Garaje pentru vehiculele unităţii administrativ teritoriale

Principalul obiectiv de investiţii pe care se concentrează administraţia din Stroeşti este al­i­­mentarea cu apă a satului Dianu. Lucrarea, este în derulare, s-a efectuat deja în proporţie de 50 la sută. „Sperăm ca, până la sfârşitul anului, să terminăm această lucrare. Banii vin pe OG 28”. Proiecte în derulare la Stroeşti: asfaltarea a 3,5 kilometri de uliţe, cu bani de la Ministerul Dezvoltării. La Stroeşti sunt în derulare alte două proiecte finanţate din bugetul local. Unul se referă la amenajarea unor garaje la stadionul comunal, pentru vehiculele unităţii administrativ-teritoriale. Celălalt proiect vizează amenajarea şi modernizarea totală, în interior, a căminului cultural. „Acum toaletele sunt în exterior, dar există recomandarea să le mutăm în interior, lucru pe care încercăm şi noi să-l facem”.

Remedierea alunecărilor de teren în punctul „la Codreanu”

De la Ministerul Dezvoltării, comuna Stroeşti a primit bani pe situaţii de urgenţă pentru remedierea alunecărilor de teren la DC 131, în punctul „la Codreanu” (kilometrul 0+400). Urmează ca lucrarea să fie scoasă la licitaţie. Şi în privinţa şcolilor, lucrurile stau bine la Stroeşti. Există un proiect depus la Ministerul Dezvoltării pentru ca administraţia condusă de Toma Ciolacu să primească bani în vederea amenajării Şcolii cu clasele I-IV din satul Cireşu. Modernizarea este absolut necesară, pentru ca şcoala să primească autorizaţie de funcţionare de la Sanepid.

S-a achiziţionat o sărăriţă

Pentru perioada de iarnă, administraţia de la Stroeşti a achiziţionat o sărăriţă care urmează a fi montată pe tractorul primăriei, pentru a uşura deszăpezirea. De altfel, primăria Stroeşti a făcut un contract cu o firmă specializată în lucrări de deszăpezire. „Concret, dacă nu ne vom descurca cu utilajele noastre pentru dezăpezire, vom apela la serviciile acestei firme pe care o vom plăti pentru ora lucrată. Vrem să facem şi un stoc de o tonă de motorină, dacă va fi nevoie în perioada iernii”, mai spune Toma Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *